כנפיים טבעוניות קריספיות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

כנפיים טבעוניות קריספיות

איך מכינים את הכנפיים הטבעוניות בלי עוף מהטיקטוק? עם כרובית! יחד עם טמפורה מתובלת וציפוי קריספי – מדובר בביס המושלם.

מאת: נטע ליבנה
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 ראש כרובית בינוני או שקית פרחי כרובית "סנפרוסט"
לבלילה:
  • ½ כוס קמח
  • 2 כפיות פפריקה
  • 2 כפיות אבקת שום
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כוס משקה סויה או שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
לציפוי:
  • 1 כוס פרורי לחם
  • 2 כפיות פפריקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים את ראש הכרובית ומפרקים לפרחים.

  • 02.

    מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה קמח, פפריקה, אבקת שום ופלפל שחור.

  • 03.

    מוסיפים את החלב וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.

  • 04.

    מכינים את הציפוי: מערבבים בכלי שטוח פירורי לחם, פפריקה, פלפל שחור ומלח.

  • 05.

    טובלים את פרחי הכרובית בבלילה, מעבירים לפירורי הלחם ומצפים כל פרח היטב מכל הצדדים.

  • 06.

    מניחים את פרחי הכרובית המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 07.

    אופים כחצי שעה או עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  • 08.

    מגישים חם.

  • 09.

    בתאבון!

הידעת?

באופן כמעט לא מפתיע, אחד מנתחי הבשר האהובים והנפוצים ביותר בישראל הוא כנפיים של עוף. ניתן להכין אותם בתנור, בגריל, אפילו במחבת. לצערם של טבעונים, הם לא יכולים ליהנות מכנפי עוף עסיסיות. אולם, אין מה לדאוג, יש פתרון אלגנטי, מפתיע ודי מושלם. אז איך מכינים את הכנפיים הטבעוניות בלי עוף? עם כרובית! יחד עם טמפורה מתובלת וציפוי קריספי – מדובר בביס המושלם. המתכון המושלם לכל טבעוני שרוצה כנפיים מבלי לאכול בשר.

הכנת? כאן מדרגים
(26)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.