מתכון אסקלופ שייטל ברוטב עגבניות ויין | השף הלבן

אסקלופ שייטל ברוטב עגבניות ויין

פירוש המילה אסקלופ הוא פרוסות והשייטל הוא נתח המצטיין בטעם עמוק, רך ועסיסי במיוחד: מנה מהירה ומרשימה מלאה בטעמים

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אסקלופ שייטל ברוטב עגבניות ויין

המרכיבים ל 4 מנות:

מרכיבים:
  • 4 יחידות אסקלופ שייטל במשקל 180-200 גרם (לבקש מהקצב שיחתוך לכם
  • מלח פלפל גרוס
לרוטב:
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 4 עגבניות קצוצות
  • עלים מ 2 גבעולי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס מיץ עגבניות או 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1-2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס יין אדום מתוק
  • 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת מחממים חצי מכמות השמן

  • 02.

    מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מאדים ומבשלים כ 20 דקות תוך ערבוב מידי פעם

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מוסיפים את מיץ העגבניות, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים את השום

  • 05.

    קוצצים את עלי הבזיליקום, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש

  • 06.

    מתבלים את האסקלופ במלח ופלפל שחור גרוס

  • 07.

    מחממים מחבת נוסף היטב ויוצקים את שמן הזית

  • 08.

    צורבים את האסקלופ לדרגת מוכנות רצויה

  • 09.

    מניחים על גבי צלחת וסופחים את שאריות השמן

  • 10.

    יוצקים את היין, מערבבים מעט ומוסיפים את רוטב העגבניות

  • 11.

    מבשלים 2-3 דקות נוספות, יוצקים על האסקלופ ומגישים מומלץ להגיש עם פסטה מבושלת

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(111)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.