אסקלופ שייטל ברוטב עגבניות ויין
פירוש המילה אסקלופ הוא פרוסות והשייטל הוא נתח המצטיין בטעם עמוק, רך ועסיסי במיוחד: מנה מהירה ומרשימה מלאה בטעמים
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
מרכיבים:
- 4 יחידות אסקלופ שייטל במשקל 180-200 גרם (לבקש מהקצב שיחתוך לכם
- מלח פלפל גרוס
לרוטב:
- 1 בצל קטן קצוץ
- 4 עגבניות קצוצות
- עלים מ 2 גבעולי בזיליקום
- מלח
- פלפל
- 1 כוס מיץ עגבניות או 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 1-2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס יין אדום מתוק
- 1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת מחממים חצי מכמות השמן
-
02.
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מאדים ומבשלים כ 20 דקות תוך ערבוב מידי פעם
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את מיץ העגבניות, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את השום
-
05.
קוצצים את עלי הבזיליקום, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש
-
06.
מתבלים את האסקלופ במלח ופלפל שחור גרוס
-
07.
מחממים מחבת נוסף היטב ויוצקים את שמן הזית
-
08.
צורבים את האסקלופ לדרגת מוכנות רצויה
-
09.
מניחים על גבי צלחת וסופחים את שאריות השמן
-
10.
יוצקים את היין, מערבבים מעט ומוסיפים את רוטב העגבניות
-
11.
מבשלים 2-3 דקות נוספות, יוצקים על האסקלופ ומגישים מומלץ להגיש עם פסטה מבושלת
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים