סלט עלי תרד עם אפונה וחומוס בכמון ולימון
מתכון נפלא ועשיר בדברים טובים המהווה מנה ראשונה או עיקרית
המרכיבים ל6-8:
- 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט
- 1/2 שקית (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים סנפרוסט
- 1 כף כמון
- מיץ מ-2 לימונים
- 2 כפות שמן זית
- עלים מ-5 גבעולי אורגנו/זעתר
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 בצלים, קצוצים
- 2 שיני שום, פרוסות
הוראות הכנה:
-
01.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
02.
מבשלים את גרגירי החומוס בסיר עם מים שהורתחו והומלחו כ-15 דקות, מסננים ומקררים. מתבלים בכמון, מיץ לימון, כף שמן זית, עלי אורגנו/זעתר, מלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
03.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
04.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
05.
מחממים כף שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה כ-4 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
06.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
07.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
08.
מוסיפים למחבת את התרד והשום, המלח והפלפל ומבשלים 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
09.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
10.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
11.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
12.
מוסיפים את האפונה העדינה ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
13.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
14.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
15.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
16.
מניחים בצלחת תרד ואפונה, מפזרים את גרגירי החומוס, ומזלפים מעל מהרוטב שנוצר מתיבול החומוס.