סלט שורשים עם בולגרית חלפיניו
סלט מרענן, עמוס בוויטמינים וסיבים תזונתיים, והכי חשוב – טעים במיוחד. מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלט שורשים "כמו בבית קפה" בשדרוג של גבינה בולגרית עם חלפיניו
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
													צילום: אפרת ליכטנשטט
													עיצוב: אפרת ליכטנשטט
						
					
				
			המרכיבים ל 2:
- 1 קולורבי
 - 1 סלק בינוני
 - 2 גזרים
 - ¼ כרוב סגול בינוני
 - חופן פטרוזיליה קצוצה
 - 100 גרם גבינה בולגרית עם חלפיניו "פיראוס"
 - שדרוגים: חופן חמוציות, חופן קשיו
 
									לרוטב:
								
															- 4 כפות שמן זית
 - 3 כפות מיץ לימון טרי
 - 1 כף דבש
 - ¼ כפית מלח
 - קורט פלפל שחור
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
0001pt;">
 - 
								02.
								
בצנצנת קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. אין צורך להמליח יתר על המידה כי המליחות בסלט מגיעה עם השדרוג של הגבינה.
 - 
								03.
								
0001pt;">
 - 
								04.
								
חותכים את הגזר, הקולורבי והסלק לז׳וליאנים - מקלות ארוכים ודקיקים.
 - 
								05.
								
0001pt;">
 - 
								06.
								
את הסלק החתוך שמים מיד בקערה עם מי קרח עד ההגשה. הפעולה תמנע ממנו לצבוע את הסלט בוורוד.
 - 
								07.
								
0001pt;">
 - 
								08.
								
בקערה גדולה מניחים את כל מרכיבי הסלט. סמוך להגשה מוסיפים את הסלק (מסונן מהמים) ואת הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									


