סלט שוק עם פיראוס בולגרית 5% וקרוטוני פיתה זעתר - השף הלבן

סלט שוק עם פיראוס בולגרית 5% וקרוטוני פיתה זעתר

סלט שוק פשוט, קל וממכר עם גבינה פיראוס בולגרית 5%

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט שוק עם פיראוס בולגרית 5% וקרוטוני פיתה זעתר

המרכיבים ל 4 :

מרכיבים:
  • 8 מלפפונים מיני או 3 מלפפונים רגילים
  • 15 עגבניות שרי תמר או 2 עגבניות רגילות
  • 5 צנוניות ללא הגבעול
  • 1 גזר בינוני קלוף
  • 4 פרחי כרובית טרייה
  • 1/3 בצל סגול קלוף
  • 10 זיתים מגולענים
  • 100 גרם גבינה פיראוס בולגרית 5%
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
לקרוטונים:
  • 1 פיתה רגילה או 2 פיתות מיני
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית גדושה זעתר עם שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    קורעים את הפיתה לצ'אנקים בגודל 3-4 ס"מ בערך ומעבירים לתבנית תנור.

  • 02.

    מזלפים שמן זית ומפזרים זעתר ומערבבים היטב.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-30 דקות או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מצננים ובינתיים מכינים את הסלט.

  • 05.

    חותכים גס את הירקות: מלפפונים, עגבניות וגזר.

  • 06.

    חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הצנוניות חותכים לרבעים. אם הצנוניות גדולות אפשר לחתוך כל רבע שוב לחצי.

  • 07.

    חותכים את הבצל הסגול לקוביות.

  • 08.

    קוצצים גס את הזיתים. מספיק לחתוך אותם אפילו לחצי.

  • 09.

    מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות ומפוריים מעל פיראוס בולגרית 5%.

  • 10.

    מזלפים שמן זית, ממליחים ומערבבים.

  • 11.

    מניחים מעל ערימה של קרוטוני פיתה זעתר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.