גרסה טבעונית ונפלאה לסלט קפרזה! | השף הלבן

סלט קפרזה עם טופו (טבעוני)

לא נופל מהדבר האמיתי! קבלו את הגרסה הטבעונית לסלט קפרזה איטלקי

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל2:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 כפיות חומץ תפוחים
  • 2-3 עגבניות בשלות
  • צרור עלי בזיליקום (לפחות 20 עלים יפים)
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי מצומצם
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

        פורסים את הטופו לפרוסות שוות בעובי כ-1 ס"מ. מניחים אותן על מגבת נייר, מכסים עם מגבת נייר אחרת, לוחצים ומייבשים היטב.

  • 02.

        מברישים את הטופו בחומץ התפוחים ומפזרים מלח. מניחים בקערה, מניילנים ומשרים במקרר למשך 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

        פורסים את העגבניות לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

  • 04.

        מפרידים את הבזיליקום לעלים – בוחרים את הגדולים והיפים ביותר.

  • 05.

        מרכיבים את המנה: מניחים פרוסת עגבנייה, עליה בחפיפה פרוסת טופו ועליה עלה בזיליקום. ממשיכים לסדר את העגבניות, הטופו והבזיליקום באותה הצורה עד שנוצר עיגול.

  • 06.

        יוצקים מעט שמן זית וחומץ בלסמי מצומצם, מפזרים מלח ופלפל ומגישים. הערות: •    אפשר להשתמש גם בטופו בטעם בזיליקום.

הכנת? כאן מדרגים
(0)