סלט קיסר
מתכון של סלט קיסר על בסיס עלי חסה, רוטב משגע המשלב לימון ושום וקרוטונים שתוכלו להכין בקלות משאריות לחם – ארוחה קייצית מהירה וטעימה
המרכיבים ל3-4 סועדים:
- 3 פרוסות לחם כפרי, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 6 דגי אנשובי מפולטים מקופסת שימורים
- 1 שן שום
- 2 חלמונים
- 2 כפות מיץ לימון
- ¾ כפית חרדל
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגורדת
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- עלים מ-3 לבבות חסה אייסברג, שטופים
הוראות הכנה:
-
01.
קלוריות: 570 למנה | נקודות: 10 למנה
-
02.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
מניחים את קוביות הלחם בקערה ומערבבים עם 3 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור 10-15 דקות, עד לקרוטונים זהובים ופריכים.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הרוטב, קוצצים את נתחי האנשובי ושן שום עד לקבלת משחה. מעבירים לקערה.
-
05.
בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים עם מיץ לימון וחרדל לתערובת אחידה. לאט ותוך כדי ערבול, מוספים את שמן הזית לתערובת בהדרגה עד שמתקבל רוטב סמיך ובוהק. מוסיפים את גבינת הפרמזן ותערובת האנשובי ומתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
-
06.
להרכבת הסלט: בקערת הגשה, מערבבים את עלי החסה והקרוטונים עם הרוטב. מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת ומגישים מיד.