סלט פסטה
סלט פסטה עם ברוקולי, עגבניות צלויות, זיתים וגבינה צפתית
המרכיבים ל6 מנות:
- 20 עגבניות שרי חצויות
- 1 כף שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 500 גרם פסטה חלולה (קונכיות, פנה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
- 1/4 כוס זיתים שטופים ומסוננים היטב
- קופסת גבינה צפתית 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות קטנות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף מיונז
- 1 שן שום כתושה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
03.
מסדרים את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
-
04.
צולים כ-10 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
05.
בינתיים מכינים את הפסטה: מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה (שהפסטה תהיה רכה מבחוץ ובעלת מרקם נגיס במרכז).
-
06.
מסננים היטב, מוסיפים שמן ומערבבים למניעת הידבקות. מעבירים לקערה.
-
07.
מכינים את הברוקולי: חולטים את פרחי הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים, עד שמתרככים מעט.
טיימר מופעל
-
08.
מסננים ומעבירים למים קרים להפסקת הבישול ושמירה על הצבע הירוק.
-
09.
מסננים היטב.
-
10.
מכינים את הסלט: מוסיפים עגבניות, ברוקולי, זיתים וגבינה לקערת הפסטה.
-
11.
מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט.
-
12.
מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
הידעת?
כולם אוהבים פסטה, מקטן ועד גדול, מעשיר ועד עני. למעשה, פסטה היא מנה כל כך אהובה שאפילו כשמכניסים אותה לסלט היא הופכת את המנה ליוצאת דופן ומפנקת. הבאנו לכם מתכון לסלט עשיר ומלא כל טוב. פסטה, גבינה, ירקות ותיבול מצוין הופכים את הסלט לארוחת ערב נהדרת לכל המשפחה. הסלט מתאים לכל סיטואציה, סעודה חגיגית, ארוחה משפחתית, ואפילו לפיקניקים! אז תעשו לעצמכם טובה ותעיינו במתכון שהבאנו לכם, הוא עשוי להוסיף מנה חדשה לבר הסלטים שלכם.