סלט כל טוב
במבט ראשון אפשר לחשוב שמדובר ב”עוד סלט ירקות”. אבל כאן השלם גדול מסך חלקיו: מעבר להיותו סלט ססגוני (שיפאר את השולחן), רוטב היוגורט שמתובל בעסיס של כל מרכיב
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4:
- 3 עגבניות או 20 עגבניות שרי חתוכות גס
- 3 מלפפונים חתוכים גס
- 3 צנוניות פרוסות
- 1 שומר חתוך לרבעים ופרוס דק
- 1 פלפל כתום חתוך לקוביות
- 1 בצל סגול קטן פרוס דק
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 150 גרם גבינה בולגרית 5% שומן פיראוס חתוכה לקוביות
- 3-2 כפות זיתי קלמטה
- צרור עלי רוקט
- ½ לימון קצוץ עם הקליפה
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
- חופן עלי נענע קצוצים
לרוטב:
- 1 גביע יוגורט עזים תנובה או יוגורט תנובה 3% שומן
- 1 כף שמן זית
- 2-1 שיני שום כתושות
- 1 כפית שטוחה סומאק
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
-
02.
סמוך להגשה מניחים את חומרי הסלט בקערה. יוצקים את הרוטב ומגישים מיד.לשדרוג המנה: מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים בה ½ כוס פירורי לחם וכפית תערובת זעתר עד להזהבה. מצננים ומפזרים על הסלט.
הכנת? כאן מדרגים