סלט כל טוב | השף הלבן

סלט כל טוב

במבט ראשון אפשר לחשוב שמדובר ב”עוד סלט ירקות”. אבל כאן השלם גדול מסך חלקיו: מעבר להיותו סלט ססגוני (שיפאר את השולחן), רוטב היוגורט שמתובל בעסיס של כל מרכיב

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט כל טוב

המרכיבים ל4:

  • 3 עגבניות או 20 עגבניות שרי חתוכות גס
  • 3 מלפפונים חתוכים גס
  • 3 צנוניות פרוסות
  • 1 שומר חתוך לרבעים ופרוס דק
  • 1 פלפל כתום חתוך לקוביות
  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 150 גרם גבינה בולגרית 5% שומן פיראוס חתוכה לקוביות
  • 3-2 כפות זיתי קלמטה
  • צרור עלי רוקט
  • ½ לימון קצוץ עם הקליפה
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
  • חופן עלי נענע קצוצים
לרוטב:
  • 1 גביע יוגורט עזים תנובה או יוגורט תנובה 3% שומן
  • 1 כף שמן זית
  • 2-1 שיני שום כתושות
  • 1 כפית שטוחה סומאק
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב.

  • 02.

    סמוך להגשה מניחים את חומרי הסלט בקערה. יוצקים את הרוטב ומגישים מיד.לשדרוג המנה: מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים בה ½ כוס פירורי לחם וכפית תערובת זעתר עד להזהבה. מצננים ומפזרים על הסלט.

הכנת? כאן מדרגים
(2)