סלט ברוקולי וטופו | השף הלבן

סלט ברוקולי וטופו

סלט טבעוני נפלא שישדרג את הארוחה

מאת: עורך אתר השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ברוקולי וטופו

המרכיבים ל 3:

מרכיבים לטופו:
  • 150 גרם (1/2 חבילה) טופו אלטרנטיב בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה ברוקולי סנפרוסט
מרכיבים לסלט:
  • 250 גרם ברוקולי סנפרוסט
  • 6-8 עלי חסה
  • חופן עלי בייבי
  • 10 עגבניות שרי צבעוניות חצויות
  • 1/2 בצל סגול פרוס לטבעות - לבחירה
  • 1 חופן אגוזי מלך קצוצים - לבחירה
לרוטב ויניגרט:
  • 5 כפות שמן
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הטופו לקוביות בגודל הרצוי ובעובי כ-1 ס"מ ומעבירים לקופסה שטוחה.

  • 02.

    מערבבים בקערית את שאר המרכיבים, יוצקים על הטופו (מוודאים שהכל       מכוסה באופן אחיד) ומשרים כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחממים מעט שמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick ומטגנים את הטופו כ-2 דקות מכל צד,     או עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הברוקולי במשך 5 דקות אם הוא טרי,    או 2 דקות אם הוא קפוא. מסננים ומצננים.   קורעים את החסה לחתיכות גסות ומניחים בקערת הגשה. מוסיפים את עלי הבייבי ושאר הירקות      ומערבבים. מפזרים את האגוזים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מכינים רוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה.   מניחים מעל הסלט את קוביות הטופו, יוצקים ויניגרט ומגישים.*  לאחר פתיחת אריזת הטופו יש לשמור את הטופו בהתאם להוראות המופיעות על גבי האריזהאפשר להכין את הטופו גם בתנור(אופים ב-180 מעלות עד להזהבה ובאמצע האפייה הופכים לצד שני) או בטוסטר לחיצהאפשר להוסיף ירקות לסלט לפי הטעם האישי.

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.