סלט ברוקולי וטופו | השף הלבן

סלט ברוקולי וטופו

סלט טבעוני נפלא שישדרג את הארוחה

מאת: עורך אתר השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ברוקולי וטופו

המרכיבים ל3:

לרכישה >>
מרכיבים לטופו:
  • 150 גרם (1/2 חבילה) טופו אלטרנטיב בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה ברוקולי סנפרוסט
מרכיבים לסלט:
  • 250 גרם ברוקולי סנפרוסט
  • 6-8 עלי חסה
  • חופן עלי בייבי
  • 10 עגבניות שרי צבעוניות חצויות
  • 1/2 בצל סגול פרוס לטבעות - לבחירה
  • 1 חופן אגוזי מלך קצוצים - לבחירה
לרוטב ויניגרט:
  • 5 כפות שמן
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הטופו לקוביות בגודל הרצוי ובעובי כ-1 ס"מ ומעבירים לקופסה שטוחה.

  • 02.

    מערבבים בקערית את שאר המרכיבים, יוצקים על הטופו (מוודאים שהכל       מכוסה באופן אחיד) ומשרים כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחממים מעט שמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick ומטגנים את הטופו כ-2 דקות מכל צד,     או עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הברוקולי במשך 5 דקות אם הוא טרי,    או 2 דקות אם הוא קפוא. מסננים ומצננים.   קורעים את החסה לחתיכות גסות ומניחים בקערת הגשה. מוסיפים את עלי הבייבי ושאר הירקות      ומערבבים. מפזרים את האגוזים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מכינים רוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה.   מניחים מעל הסלט את קוביות הטופו, יוצקים ויניגרט ומגישים.*  לאחר פתיחת אריזת הטופו יש לשמור את הטופו בהתאם להוראות המופיעות על גבי האריזהאפשר להכין את הטופו גם בתנור(אופים ב-180 מעלות עד להזהבה ובאמצע האפייה הופכים לצד שני) או בטוסטר לחיצהאפשר להוסיף ירקות לסלט לפי הטעם האישי.

הכנת? כאן מדרגים
(8)