מתכון פרנץ׳ טוסט מלוח | השף הלבן

פרנץ׳ טוסט מלוח

פרנץ' טוסט הוא פינוק אמיתי לארוחת בראנץ' בסוף השבוע. קבלו את הגרסה המלוחה והטעימה במיוחד

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל 2-4 מנות:

  • 6 פרוסות לחם בעובי 2.5 ס"מ, חתוכות לקוביות גדולות
  • 4 ביצים
  • ½ כוס חלב 3% "תנובה"
  • ½ כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • ½ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 שן שום, כתושה וקצוצה
  • ½ 1 כפיות רוטב טבסקו
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן צמחי, לטיגון
  • צרור גבעולי עירית, קצוצים דק
  • פלפל אדום חריף, פרוס דק (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה, מניחים את הביצים, חלב ושמנת לבישול ובעזרת מיקסר ידני מערבלים לבלילה חלקה.

  • 02.

    מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה שטוחה. מוסיפים את פתיתי הפרמזן, רוטב טבסקו, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

  • 03.

    מניחים את קוביות הלחם בבלילה ומשרים מספר דקות.

  • 04.

    בינתיים, מחממים מחבת כבדה עם שמן בגובה 1-2 ס"מ. כשהשמן חם, מניחים את קוביות הלחם במחבת ומטגנים עד להזהבה, כ-2 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוציאים את קוביות הלחם מן המחבת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.

  • 06.

    לפני ההגשה מפזרים מעל הקוביות פתיתי גבינת פרמזן ומפזרים מעל עירית קצוצה ורצועות פלפל אדום טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(97)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.