פטריות ובשמל על פיתה
מתכון – פטנט מהיר הכנה לפיצה ביאנקה. בסיס הפיצה במקרה הזה הוא לאפה והרוטב הוא בשמל נהדר של "השף הלבן"
המרכיבים ל2-4:
- 1 לאפה או פיתה "פתוחה" (חצויה לרוחב)
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות חמאת "תנובה"
- 1 סלסלת פטריות
- 2 שיני שום קצוצות
- אגוז מוסקט, מלח, פלפל
- 3 עלי מרווה קצוצים
- 1/3 כוס חלב "תנובה"
- להגשה: עירית קצוצה
- 20 גרם חמאה תנובה
- 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.
-
02.
מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
03.
מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.
-
04.
מחממים תנור ל 190 מעלות. מניחים את הלאפה או 2 חצאי הפיתה בתבנית, מברישים בשמן זית, מזלפים מעל 2/3 מהבשמל ואופים כ 10-15 דקות עד ששולי הפיתה זהובים.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים חמאה במחבת גדולה ומטגנים את הפטריות כ 2 דקות. מוסיפים שום ותבלינים (אגוז מוסקט, מלח, פלפל, תימין ומרווה) ומטגנים 2 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים חלב לסף רתיחה וטורפים עם 1/3 הבשמל הנותר. עורמים על הפיתה פטריות, בוזקים עירית קצוצה, מזלפים מרוטב הבשמל ומגישים.