פטריות ובשמל על פיתה – פטנט מהיר הכנה לפיצה ביאנקה | השף הלבן

פטריות ובשמל על פיתה

מתכון – פטנט מהיר הכנה לפיצה ביאנקה. בסיס הפיצה במקרה הזה הוא לאפה והרוטב הוא בשמל נהדר של "השף הלבן"

פטריות ובשמל על פיתה מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פטריות ובשמל על פיתה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל2-4:

  • 1 לאפה או פיתה "פתוחה" (חצויה לרוחב)
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות חמאת "תנובה"
  • 1 סלסלת פטריות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • אגוז מוסקט, מלח, פלפל
  • 3 עלי מרווה קצוצים
  • 1/3 כוס חלב "תנובה"
  • להגשה: עירית קצוצה
להכנת רוטב בשמל:
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.

  • 02.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.

  • 04.

    מחממים תנור ל 190 מעלות. מניחים את הלאפה או 2 חצאי הפיתה בתבנית, מברישים בשמן זית, מזלפים מעל 2/3 מהבשמל ואופים כ 10-15 דקות עד ששולי הפיתה זהובים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מחממים חמאה במחבת גדולה ומטגנים את הפטריות כ 2 דקות. מוסיפים שום ותבלינים (אגוז מוסקט, מלח, פלפל, תימין ומרווה) ומטגנים 2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מחממים חלב לסף רתיחה וטורפים עם 1/3 הבשמל הנותר. עורמים על הפיתה פטריות, בוזקים עירית קצוצה, מזלפים מרוטב הבשמל ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)