פשטידת כרובית בעטיפת פילו
פשטידת כרובית בעטיפת פילו היא בדיוק המנה שתכבוש את שולחן האירוח שלכם. מדובר בשילוב מנצח של מילוי רך ועסיסי עם כרובית מיני של סנפרוסט, בצל מטוגן וגבינה נמסה – עטופים בשכבות עדינות של בצק פילו זהוב ופריך. הפשטידה לא רק מהממת למראה, אלא גם פשוטה להכנה – בזכות קיצור הדרך הנהדר של שימוש בכרובית מוכנה מראש. היא מתאימה לארוחת ערב חגיגית, לאירוח קליל או כתוספת חמה לצד סלט טרי.
המרכיבים ל 1 פשטידה:
- 1 שקית של כרובית מיני סנפרוסט (600 גרם)
- 1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
- 4 ביצים
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (גאודה/מוצרלה/טריו/עמק)
- 3/4 כוס קמח כוסמין (או רגיל)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית גדושה אורגנו
- 1 כפית אבקת שום/ 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- חצי חבילת עלי פילו מעדנות (250 גרם) מופשרת
- ספריי שמן זית/שמן זית רגיל להברשה/50 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו.
-
02.
שמים את הכרובית בקערה המתאימה למיקרו ומחממים 5 דקות עד שהכרובית לא קפואה.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מנמיכים ללהבה נמוכה ומטגנים כעשרים דקות עם ערבוב מידי פעם, עד שהבצל מתרכך.
-
04.
מוסיפים לקערת הכרובית: ביצים, בצל מטוגן, קמח, אבקת אפייה ואת כל התבלינים. מערבבים היטב.
-
05.
משמנים תבנית מתפרקת 24 ס״מ ומניחים בתוכה נייר אפייה מקומט.
-
06.
לוקחים עלה של פילו ומכווצצ׳ים אותו בעדינות לצורת פרח (כמו בסרטון) ומניחים בתוך התבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד 6 עלים עד שכל התחתית מכוסה.
-
07.
מתיזים ספריי שמן על העלים או עם מברשת, מברישים את העלים בשמן.
-
08.
מעבירים את הבלילה לתבנית על הפילו, מיישרים היטב וחוזרים על שכבת הפרחים מפילו מלמעלה.
-
09.
מתיזים שמן בנדיבות.
לאפייה:
-
01.
אופים כ-40-50 דקות עד שהפשטידה יציבה, זהובה ושחומה בצדדים.
טיימר מופעל
-
02.
מגישים חם, לצד סלט.
-
03.
מומלץ לאכול באותו יום כשהפילו פריך. זה טעים גם למחרת אבל לא פריך.
הידעת?
כל ביס הוא שילוב של פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, עם ניחוח עדין של אורגנו ושום. מומלץ להגיש חם, ישר מהתנור, כששכבות הפילו עדיין שומרות על הקריספיות הממכרת שלהן.