טארט ברוקולי, כרובית וגבינות עם דפי אורז
הטארט הזה מוכיח שאפשר לוותר על הבצק בלי לוותר על המרקם והטעם. הוא מבוסס על תערובת של ברוקולי וכרובית של סנפרוסט עם גבינות עשירות, כשהכול עטוף בשכבת דפי אורז פריכה ומשגעת. מתכון פשוט להכנה, עם חמישה מרכיבים בלבד, שמתאים בול לארוחה חלבית חגיגית או לארוחת ערב קלילה לצד סלט. השילוב של הגבינות, הירקות ודפי האורז יוצר ביס מלא ניחוחות, צבע וטעם.

המרכיבים ל 8 מנות:
- 5 ביצים
- 150 גרם פתיתי טריו או גבינת עמק
- 1/2 מיכל קוטג׳
- 1 שקית צמד כרובית וברוקולי סנפרוסט
- 100 גרם בולגרית או פטה
- 1 כפית אורגנו - לא חובה
- 5-6 דפי אורז
- 2 ביצים
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הכרובית והברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
-
02.
בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים וקמצוץ מלח.
-
03.
טובלים דף אורז בביצים ומניחים במרכז התבנית. טובלים עוד דף ומניחים מסביב כל שחצי דף בפנים וחצי בחוץ. חוזרים על הפעולה עם יתרת דפי האורז כשכל אחד בצד אחר של התבנית.
-
04.
מניחים בפנים את המילוי ומהדקים.
-
05.
מניחים מעל המילוי את דפי האורז שיצאו החוצה ומפזרים שומשום. אפשר גם עלי טימין.
-
06.
אופים ב-200 מעלות במשך 30-45 דקות או עד הזהבה יפה.
טיימר מופעל