בורקס פילאס קלאס
בורקס עם פטריות תפחי אדמה וכרישה
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 300 גרם בצק פילאס תורכי מופשר במקרר
- ביצה או שמן זית להברשה
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- כף מיונז או 3 כפות שמן זית
- פלפל שחור טחון בנדיבות
- חצי כפית מלח
- רבע כוס שמן זית
- 3 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- כרישה חתוכה עיגולים דקיקים
- בצל סגול קוביות
- 2 שיני שום קצוצות קטן
- רבע כוס יין לבן
- טימין
- מלח פלפל
- כפית גדושה חרדל דיזון
הוראות הכנה:
-
01.
נבשל תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס עם כפית מלח עד ריכוך מוחלק. נסנן מהמים ונצנן, נמעך לכדי פירה נוסיף מלח, פלפל שחור ומיונז (אפשר גם מעט אגוז מוסקט כ-רבע כפית).
-
02.
ברבע כוס שמן זית נקפיץ כרישה ובצל כ- 5 דקות מלאות, נוסיף למחול את הפטריות נערבב, נוסיף רבע כוס יין לבן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון, שום קצוץ, חצי כפית טימין. זה נראה המון, אבל אחרי בישול של 25 דקות ההר נהיה עכבר! נערבב ונמשיך להלהיט על הלהבה הגבוהה ביותר. אני רוצה שזה ממש ישחים יידבק למחבת.
טיימר מופעל
-
03.
אחרי כ-25 דקות נוריד מהאש ונוסיף חרדל. נערבב ונצנן.
טיימר מופעל
-
04.
בקערת מרק שעליו פרוש ניילון נצמד נכניס את הפטריות ומעל נשטח את ענן הפירה, נקפל שולי הניילון ונכניס להקפאה כשעתיים.
-
05.
נדליק תנור ל175 מעלות.
-
06.
נוציא את הבצק המופשר מהמקרר, נשתמש בתבנית עגולה קוטר 24 כקורצן, וניצור שני עיגולי בצק.
-
07.
נהפוך בזהירות את המילוי על הבסיס, נכסה בשמיכת פילאס, נהדק שוליים יפה, נבריש בביצה, ניצור גומה במרכז ועם סכין חדודה נצייר כמו בסרטון.
-
08.
אחרי שסיימנו לצייר עם סכין, נבריש עוד פעם טוב טוב בביצה.
-
09.
נשגר לתנור ל-40 דקות או עד הזהבה. אין טעים כזה.
טיימר מופעל
-
10.
בתיאבון!