סברינות – קינוח מסורתי עם טוויסט מודרני

סברינות

קינוח קלאסי שתמיד גורף מחמאות. בצק ספוג בסירופ ממולא בקרם מפנק ורוטב מתקתק מעל.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סברינות

המרכיבים ל 10-12 יחידות:

מרכיבים:
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס סולת
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
מבשלים יחד כ־10 דקות מרכיבים לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית רום
מרכיבים לקרם:
  • 1 גביע (250 מ"ל) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 2 כפות (30 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
מרכיבים לקרם פירות יער:
  • 1 שקית פירות יער סנפרוסט
  • 1 כף שטוחה קורנפלור מהולה בשלוש כפות מים
  • 1/2 כוס סוכר (70 גרם)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר קטן מבשלים יחד את מרכיבי קרם פירות היער עד להסמכה קלה, מסירים מהאש, טוחנים ומצננים.

  • 02.

    מקציפים יחד את כל מרכיבי הסברינה מלבד הסולת והקמח התופח.

  • 03.

    מוסיפים את הקמח ואת הסולת ומערבבים עד למסה אחידה.

  • 04.

    יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון משומנת, עד לגובה של 3/4 מגובה השקעים.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־30 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מחלצים בזהירות את המאפים, מעבירים את הסירופ לקערה וטובלים בה כל פעם 3-2 סברינות כדי שיספגו מהסירופ - מעבירים בזהירות לצינון על מגש.

  • 07.

    מקציפים יחד את מרכיבי הקרם לקרם עמיד וממלאים את הסברינות.

  • 08.

    מגישים עם רוטב פירות יער מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.