מגש גבינה מתוק עם קראמבל ופירות | השף הלבן

מגש גבינה מתוק עם קראמבל ופירות

טרנד המגשים והפעם בקינוח שמוגש למרכז השולחן עם קרם גבינה מתקתק, פירות, קראמבל וקרקרים מתוקים

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מגש גבינה מתוק עם קראמבל ופירות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל6-8 מנות:

לקראמבל
  • 100 קרם ביסקוויט וניל מפורר
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת (לגרסה הטבעונית מחליפים בשמן קוקוס)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם פקאן שבור גס
להגשה:
  • 1 בצק פריך מתוק מעדנות
  • פירות יער
לרוטב התותים:
  • 1 שקית תותים קפואים סנפרוסט
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף קורנפלור מומס ברבע כוס מים
לקרם הגבינה:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בממרח סויה בטעם טבעי של תנובה אלטרנטיב)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 100 מ"ל שמנת להקצפה השף הלבן (אפשר להחליף בקצפת צמחית השף הלבן)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים בסיר את התותים, הסוכר והמים עם הקורנפלור כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד להסמכה ומסירים מהאש לצינון מלא.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מקציפים 100 מ"ל שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינת נפוליאון לקבלת קרם חלק ויציב.

  • 03.

    מערבבים בקערה פירורי ביסקוויט ופקאן שבור עם חמאה ותמצית וניל עד לקבלת קראמבל (פירורים).

  • 04.

    פורסים את הבצק המתוק ובעזרת גלגלת פיצה חורצים עוגיות בצורת מלבנים קטנים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות ב-180 מעלות עד להזהבה. מצננים צינון מלא.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    מרכיבים את המגש לפני ההגשה:

  • 06.

    בעזרת כף מניחים מקרם הגבינה, מועכים מעט לקבלת צורה של "טיפות", וחוזרים על הפעולה בצורה של שורות חופפות.

  • 07.

    מניחים מרוטב התותים שהכנו ומפזרים קראמבל ופירות. מגישים לצד הקרקר המתוק.

  • 08.

    מניחים מרוטב התותים שהכנו ומפזרים קראמבל ופירות. מגישים לצד הקרקר המתוק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)