מרק אפונה ירוקה חורפי עם נענע
מרק מנחם ומחמם לימי החורף הקרים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 5 מנות:
- 3 כוסות אפונה ירוקה מוקפאת "סנפרוסט"
- 6 כוסות (ליטר וחצי) ציר ירקות או מים
- 1 בצל לבן בינוני קצוץ גס
- שן שום כתושה
- 50 גרם חמאה
- חופן קטן של עלי נענע קצוצים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- מלח
- פלפל גרוס
- 1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל והשום הכתוש.
-
02.
מאדים על אש בינונית כ-5 דקות עד לקבלת גוון שקוף.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה והציר/מים לסיר ומביאים לרתיחה.
-
04.
מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
טיימר מופעל
-
05.
בעזרת ממחה ידני מרסקים את התבשיל, עד קבלת מרקם קטיפתי.
-
06.
מבשלים את המרק על אש בינונית ומוסיפים את השמנת והנענע. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
-
07.
מקשטים ברצועת נענע ובמעט אפונים שלמות, מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים