בורקס גבינות בציפוי שומשום - מתכון מהיר וטעים

בורקס גבינות משובלל בציפוי שומשום

שיטה מיוחדת להכנת בורקס גבינות שהופכת את המאפים האהובים לאקסטרה פלייקים ופריכים. ויש גם ציפוי שומשום מעט מתקתק!

בורקס גבינות משובלל בציפוי שומשום מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס גבינות משובלל בציפוי שומשום
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל30 מנות:

מרכיבים:
  • 1 חבילה בצק פילאס תורכי מעדנות – מופשר
  • 1 חבילה (250 גרם) בולגרית מעודנת 5% או 16%
  • 3/4 גביע קוטג'
  • 130 גרם גבינת עמק מגורדת
לציפוי:
  • 3 כפות סילאן + 2/3 כוס מים
  • 1 כוס שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים היטב את 3 הגבינות עד שנוצר מעין ממרח.

  • 02.

    פורסים את הבצק על השיש, כשהניילון של הבצק למטה, ומורחים את הגבינות על הבצק. שימו לב שהבצק ארוך אז עדיף לחצות אותו ולהכין חצי ואז עוד חצי.

  • 03.

    מגלגלים את הבצק למעין רולדה, מהחלק הרחב כלפי פנים, וחותכים לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.

  • 04.

    מועכים כל פרוסה למעין פיתה (לא למעוך דק מדי).

  • 05.

    בקערה מערבבים היטב את הסילאן עם המים.

  • 06.

    טובלים את החלק החיצוני של הבורקס המעוך בסילאן עם המים ואז מגלגלים את החלק הרטוב בשומשום.

  • 07.

    מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות עד הזהבה יפה. בערך 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    הערות ושדרוגים:

  • 09.

    אפשר להוסיף לתערובת הגבינות עלי תרד קצוצים (אין צורך לבשל קודם), עירית קצוצה דק, רצועות פלפלים קלויים, גרגירי תירס, רוטב עגבניות לפיצה או כל דבר שאתם אוהבים בבורקס.

  • 10.

    בבקשה תשתמשו כאן בבולגרית או פטה. המרקם שלהן יציב ואז המילוי לא בורח. ואם מצאתם את הגרסה המעודנת בכלל זכיתם.

  • 11.

    במקום בצק פילאס אפשר להשתמש בבצק עלים חמאה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)