קרפ (בלינצ'ס) במילוי פסטו, גבינות ופלפלים קלויים (ללא גלוטן)
קרפ שמלא בדברים טובים, מושלם לבראנץ' מפנק או ארוחת ערב מושקעת
המרכיבים ל12 קטנים או 6 גדולים:
- לקרפ:
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב תנובה או משקה סויה תנובה או משקה שקדים תנובה
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס קמח טפיוקה
- 1/4 כוס שקדים טחונים
- 3 כפות קמח קוקוס או קמח חומוס
- 1/4 כפית מלח
- לטיגון והברשה: שמן זית
- למילוי:
- 3 פלפלים
- 1/3 כוס פסטו אוליביה
- 1 מיכל גבינה לבנה דל נתרן תנובה
- 150 גרם בולגרית מעודנת 16% או פתיתי בולגרית או גבינת פטה מפוררת "פיראוס"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 250 מעלות. אופים את הפלפלים כ 20 דקות, מכבים את התנור מבלי לפתוח את דלתו ומשאירים בו את הפלפלים עד שהתנור מתקרר. מוציאים את הפלפלים, קולפים בקלות ומסננים מנוזלים.
טיימר מופעל
-
02.
בנתיים מכינים את הקרפים: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמן וטורפים. בקערה נפרדת מערבבים את יתר מרכיבי הקרפ לתערובת אחידה. מאחדים את שתי הקערות לבלילה אחידה.
-
03.
מחממים מחבת משומנת ויוצקים מצקת מהבלילה. מטלטלים את המחבת כך שתחתיתו תכוסה שכבה דקה של בלילה. מטגנים דקה שתיים וכשהקרפ יציב ותחתיתו מזהיבה, הופכים ומטגנים דקה שתיים על הצד השני. מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם כל הבלילה.
-
04.
פורשים קרפ על משטח העבודה. מורחים בכף פסטו, מורחים גבינה לבנה, מניחים פלפל קלוי ועליו מעודנת או בולגרית או פטה. סוגרים את השוליים מימין ומשמאל פנימה ומגלגלים לגלילה. חוזרים את הפעולה עם יתר הקרפים.
-
05.
את הקרפים הממולאים ניתן להגיש כפי שהם או להניח בתבנית משומנת, להבריש בשמן ולאפות 15 דקות בחום ל 200 מעלות או לחמם מחבת משומנת ולצרוב 2-3 דקות מכל צד עד השחמה.
טיימר מופעל