רקוט קרומפלי – פשטידת תפוחי אדמה הונגרית מושחתת

רקוט קרומפלי – פשטידת תפוחי אדמה הונגרית

רקוט קרומפלי היא אחת המנות הביתיות והאהובות ביותר במטבח ההונגרי – פשטידת תפוחי אדמה עשירה, רכה ונמסה בפה, עם שכבות של ביצים קשות, תלוליות שמנת חמוצה וגבינה צהובה שמבעבעת בתנור. השילוב בין המרקמים והטעמים הופך אותה למנה מנחמת וממכרת, כזו שכל ביס ממנה לוקח ישר הביתה. מתאימה להגשה בארוחת ערב, בארוחת חג חלבית או פשוט כשמתחשק להתפנק.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רקוט קרומפלי – פשטידת תפוחי אדמה הונגרית

המרכיבים ל 8-10 מנות:

מרכיבים:
  • 8 תפוחי אדמה קלופים
  • 8 ביצים
  • 50 גרם חמאה תנובה
  • 1 ו-1/2 גביעים שמנת חמוצה תנובה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • מלח ופלפל שחור
גודל תבנית: תבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה עד רכות אבל לא עד שהם רכים מדי. מצננים וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס״מ.

  • 02.

    מבשלים את הביצים ומצננים. קולפים וחותכים לפרוסות.

  • 03.

    בתבנית מלבנית בגודל 20*30 מניחים פרוסות תפוחי אדמה בשכבה אחת וממליחים. מי שאוהב יכול גם לתבל בפלפל שחור.

  • 04.

    מניחים מעל פרוסות ביצים בשכבה אחת ומעל תלוליות של שמנת חמוצה וחופן גבינה צהובה.

  • 05.

    חוזרים על השכבות מסיימים בשכבת תפוחי אדמה.

  • 06.

    מניחים מעל קוביות חמאה ואת יתרת הגבינה הצהובה.

  • 07.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 40 דקות או עד שהחלק העליון זהוב יפה.

    טיימר מופעל

    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.