קיש תפוחי אדמה עם גבינות ותרד – ללא גלוטן | השף הלבן

קיש תפוחי אדמה גבינות ותרד

קיש תפוחי אדמה עם גבינות ותרד הוא מנה מיוחדת וטעימה שמתאימה לארוחה חלבית מפנקת. תחתית הקיש עשויה מתפוחי אדמה רכים במקום בצק, ומעליה מילוי עשיר של קוטג', מוצרלה ופרמזן בתוספת תרד מוקפץ. הקיש מתובל ומעוטר בפרוסות בצל סגול, מה שמעניק לו מראה חגיגי וטעמים עשירים. מתאים לאירוח או לארוחה משפחתית ללא גלוטן.

קיש תפוחי אדמה גבינות ותרד מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש תפוחי אדמה גבינות ותרד
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל6-8 מנות:

מרכיבים לתחתית:
  • 9-10 תפוחי אדמה צהובים בינוניים
  • מלח
לתרד:
  • 3-5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים קצוצים
  • 200 גרם תרד שטוף וחתוך
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 2 ביצים
  • 1 קוטג׳ תנובה
  • 75 גרם פרמזן מגורר תנובה
  • 150 גרם מוצרלה מגגוררת תנובה
  • (אפשר גם 2 כפות קמח - לא חובה, יתרום ליציבות)
  • לקישוט: בצל סגול פרוס דק לעיגולים

הוראות הכנה:

  • 01.

    לתפוחי אדמה:

  • 02.

    מכניסים את תפוחי האדמה למיקרוגל בשקית ניילון קשורה / בקערה מכוסה ל 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    נועצים מזלג ובודקים אם הם התרככו. אם המזלג לא ננעץ בקלות מוסיפים עוד 3 דקות. תפוחי האדמה צריכים להיות רכים מאד אבל לא ברמת פירה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוציאים מהמיקרוגל, ונותנים להם קצת להצטנן.

  • 05.

    בינתיים מכינים את התרד:

  • 06.

    מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים אותו 10-20 דקות עם ערבוב מתמיד עד שהוא רך. מוסיפים תרד, מלח ושום ומערבבים כשלוש דקות עד שהתרד מתכווץ.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מעבירים למסננת ונפטרים מהנוזלים.

  • 08.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (או שמשמנים היטב).

  • 09.

    משמנים גם את הנייר.

  • 10.

    מערבבים בקערה את כל הגבינות והביצים ומוסיפים את התרד המסונן. אם רוצים מוסיפים קמח, זה לא חובה ורק תורם ליציבות. מערבבים.

  • 11.

    מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ועם תחתית של כוס מועכים לשכבה אחידה. אתם יכולים להתחיל מקצת פחות תפוחי אדמה ולהוסיף לפי הצורך.

  • 12.

    ממליחים מעט את תפוחי האדמה ושמים מעליהם את המילוי.

  • 13.

    מקשטים בפרוסות בצל סגול.

  • 14.

    אופים 35-45 דקות עד שהמילוי יציב מאד.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 15.

    מצננים 10 דקות לפני שחותכים, מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)