קיש ברוקולי וגבינות מבצק כוסמין
איך מאזנים את המאפים הקבועים של הבראנץ'? סידרנו לכם גרסה בריאה יותר של אפרת ליכטנשטט לקיש ברוקולי עם גבינות רזות ובצק שמכינים מיוגורט וקמח כוסמין.
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
- 100 מ"ל יוגורט תנובה BIO 3% שומן
- 1 כפית מלח
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% תנובה
- 1 חבילה (250 גרם) בולגרית 5% "פיראוס"
- 2 ביצים L
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1/2 כפית מלח דק
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 גבעולי ברוקולי גדולים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה גדולה את הקמח והיוגורט, בתחילה בכף ואז בידיים, עד שנוצר בצק רך ואחיד.
-
02.
יוצרים שני כדורים, משטחים אותם לצורת דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה במקרר, ואפשר בהחלט לילה שלם.
-
03.
מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית מלבד מלבד חצי מהבולגרית.
-
04.
מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנטנים. מעבירים חצי מהם לתוך המלית ומערבבים.
-
05.
משמנים היטב את התבנית, מפזרים עליה מעט קמח ומנערים את עודפי הקמח.
-
06.
מרדדים עיגול בצק על נייר אפייה לעובי דק מאוד של כמה מילימטרים ואז הופכים את הנייר על תבנית הטארט. מקלפים את הנייר מהבצק.
-
07.
מהדקים את הבצק לתבנית וחותכים את השוליים. אם נוצרו חורים, לוקחים קצת מעודפי הבצק ומשלימים.
-
08.
מעבירים את המלית לקנקן מזיגה. מוזגים את המלית בעזרת כף ומסיימים במזיגה.
-
09.
מפוררים מעל את יתרת הגבינה הבולגרית ואת פרחי הברוקולי הנוספים.
-
10.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 20-30 דקות עד שהקיש מזהיב והמלית יציבה.
טיימר מופעל
-
11.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: רוצים לגוון? ניתן להחליף את הברוקולי במלית בכל ירק שאתם אוהבים: קוביות חצילים, דלעת, זוקיני עגבניות שרי ועוד