פסומי – מתכון ללחם יווני ביתי ריחני ועשיר ביוגורט | השף הלבן

״פסומי״ לחם יווני

איזה כיף להכין לחם בבית! רק להכניס את המרכיבים למיקסר והוא יעשה את שאר העבודה. הנה המתכון של אפרת ליכטנשטט ללחם יווני ממכר

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
״פסומי״ לחם יווני
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל2 כיכרות:

  • 500 גרם (3.5 כוסות) קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • ½1 כפיות מלח
  • 1 גביע (140 גרם) יוגורט עיזים תנובה
  • 1 כוס (240 מ״ל) מים
להברשה:
  • ביצה טרופה או שמן זית, שומשום
להגשה:
  • ירקות צלויים וגבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר שמים קמח ושמרים ומערבבים היטב. מוסיפים שמן, דבש ויוגורט ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה. מוסיפים את המלח ואת המים בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. מוסיפים את כל המים ואם יש צורך (והבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כף או שתיים. הבצק צריך להתאחד לכדור ולהתלות על וו הלישה.

  • 02.

    לשים במהירות נמוכה עשר דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה. לשים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.

  • 03.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 04.

    אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומעצבים את הכדורים לצורת כיכר. מניחים בתבנית ומכסים במגבת. מתפיחים עוד 20-30 דקות. חורצים חריצים בעזרת סכין חדה, ומברישים בביצה טרופה או שמן זית. אם רוצים מפזרים שומשום.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    אופים כ-30 דקות או עד שהכיכרות משחימים ונקישה על תחתית הכיכר תפיק בהקשה צליל חלול.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)