פוקצ'ה קלה להכנה
רוצים להפתיע את כולם עם מאפה עשיר וקל להכנה? קבלו את הפוקצ'ה המושלמת
המרכיבים ל6 יחידות / 12 מנות:
- 1 ק''ג קמח לבן
- 11 גרם שמרים יבשים
- 22 גרם מלח ים דק
- 45 גרם סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 680 גרם מים
- עלי רוזמרין
- מלח ים גס
- שמן זית
- 400 גרם לאבנה אסלית "פיראוס" 5%
- 2 עגבניות מרוסקות דק (בלי הקליפה)
- מלח
- מעט שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים שמרים, מלח וסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת, ולשים בשתי הידיים במשך 7 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה, ומניחים לתפיחה ל-45 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
לשים שוב את הבצק, מכסים ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.
-
05.
מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים כדור אחד בין שתי כפות הידיים (אפשר עם שמן זית או בלי לשומרים). אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה - בתבנית או על אבן אפייה חמה - עד שהפוקצ'ה מזהיבה.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים מהתנור, מזלפים על הפוקצ'ה מעט שמן זית ומפזרים מלח ים ועלי רוזמרין. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים חם.
טיימר מופעל
-
07.
להגשה: מורחים את הלבנה בצלחת (כמו חומוס) ומעל מפזרים עגבנייה מרוסקת, מלח ומעט שמן זית. "מנגבים" את הלאבנה עם הפוקצ'ה.