מתכון נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער (פרווה) | השף הלבן

נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער (פרווה)

שכבות של עלי פילו מזוגגים בקרמל וביניהם קצפת צמחית אוורירית בניחוח וניל ופירות יער חמצמצים-מתקתקים

מאת: שף קונדיטור יניב גור אריה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער (פרווה)

המרכיבים ל 4 מנות:

לעלי פילו מסוכרים:
  • 4 עלי פילו
  • ביצה טרופה
  • סוכר
לפירות יער:
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
  • 1 כוס פירות יער טריים או קפואים
  • 1 כף ליקר דובדבנים (או קרם דה קסיס)
להגשה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מורחים עלה פילו במעט ביצה טרופה, מניחים עוד עלה ומורחים שוב בביצה.

  • 03.

    בעזרת כוס קורצים עיגולים ומפזרים מעליהם סוכר.

  • 04.

    מניחים את עיגולי הפילו על תבנית עם נייר אפיה, כשצדם המסוכר כלפי מטה. מברישים במעט ביצה ושוב מפזרים סוכר מעל.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנותרים.

  • 06.

    אופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך כ-4 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 07.

    לקראת ההגשה, מרתיחים מים וסוכר עד לקבלת סירופ. מוסיפים פירות יער וליקר דובדבנים ומרתיחים עוד דקה.

  • 08.

    מקציפים את הקצפת הצמחית במערבל ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.

  • 09.

    להגשה, מניחים עיגול פילו בצלחת, מזלפים מעליו קצפת ומפזרים פירות יער. יוצרים שכבה נוספת של בצק – קצפת – פירות ומסיימים בעלה פילו.

הכנת? כאן מדרגים
(407)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.