מתכון זיווה | השף הלבן

זיווה של פעם

מתגעגעים לזיווה של פעם? לרחלי קרוט יש את המתכון המושלם בשבילכם! בצק עלים ממולא בגבינות מעולות וזיתים. מאפה שאי אפשר לעמוד בפניו

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
זיווה
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 8-10 מנות:

  • 1 חבילה בצק עלים "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 100 גרם גבינה בולגרית או פטה "פיראוס"
  • 1/2 גביע (125 גרם) קוטג' תנובה או גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי עמק
  • 1 ביצה L
  • 2 כף קורנפלור
  • 1/2 כוס זיתים פרוסים או זיתים מגולענים
לעיטור מעל:
  • שומשום
  • 1 ביצה L
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים של המילוי ומעבירים למקרר לרבע שעה.

  • 02.

    פורסים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ומניחים בתחתית הבצק את המילוי - בפס.

  • 03.

    מגלגלים לצורת רולדה ואת הרולדה מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ורק אז יוצרים צורה של האות ח'.

  • 04.

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25 דקות או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(21)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.