מתכון זיווה | השף הלבן

זיווה של פעם

מתגעגעים לזיווה של פעם? לרחלי קרוט יש את המתכון המושלם בשבילכם! בצק עלים ממולא בגבינות מעולות וזיתים. מאפה שאי אפשר לעמוד בפניו

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
זיווה
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל8-10 מנות:

  • 1 חבילה בצק עלים "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 100 גרם גבינה בולגרית או פטה "פיראוס"
  • 1/2 גביע (125 גרם) קוטג' תנובה או גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי עמק
  • 1 ביצה L
  • 2 כף קורנפלור
  • 1/2 כוס זיתים פרוסים או זיתים מגולענים
לעיטור מעל:
  • שומשום
  • 1 ביצה L
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים של המילוי ומעבירים למקרר לרבע שעה.

  • 02.

    פורסים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ומניחים בתחתית הבצק את המילוי - בפס.

  • 03.

    מגלגלים לצורת רולדה ואת הרולדה מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ורק אז יוצרים צורה של האות ח'.

  • 04.

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25 דקות או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(21)