מאפה תלושותי עם מוצרלה ושום - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מאפה תלושותי עם מוצרלה ושום

מתכון מושלם למאפה מרשים לאירוח! מאפה בצק עלים שמרים במילוי שום ומוצרלה שאפילו לא צריך לחתוך כשמגישים, פשוט תולשים!

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה תלושותי עם מוצרלה ושום
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל מאפה אחד:

  • ראש שום
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים ראש שום בנייר כסף, מוזגים מעט שמן זית, סוגרים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    פורסים את הבצק על משטח עבודה.

  • 03.

    בקערה מניחים חמאה רכה, פטרוזיליה את השיני שום שאפינו ומעט מלח גס, מערבבים היטב עד קבלת חמאת שום רכה ונוחה למריחה.

  • 04.

    מורחים את חמאת השום מעל הבצק בשכבה דקה ואחידה

  • 05.

    מפזרים מעל את גבינת המוצרלה.

  • 06.

    חותכים את הבצק לריבועים.

  • 07.

    מניחים ריבוע אחד מעל השני כמו מגדל ולאחר מכן מניחים בתבנית אינגליש קייק כך שתהיה שרשרת של ריבועים אחד אחרי השני.

  • 08.

    מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח. בזמן הזה מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 09.

    לאחר התפחה מכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד הזהבה בחלק העליון.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 10.

    מוציאים מהתנור, מניחים לצינון כ-20 דקות ומחלצים מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה ומגישים כשהמאפה חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    מגישים חם. תולשים ואוכלים

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.