מאפה גבינות, עיטורי עגבניות וזיתים שחורים

מנה מפנקת במיוחד לשולחן חג השבועות: מאפה עשיר בגבינות עם עגבניות, זיתים ועירית

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה גבינות, עיטורי עגבניות וזיתים שחורים

המרכיבים ל תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כף מים קרים
למלית:
  • 1 גליל גבינת קולאז’ פרומעז פרוס
  • 1 חבילה גבינת קולאז’ קממבר פרוסה
  • 2 כפות עיטורי עגבניות של אוליביה
  • 3 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 150 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 1/2 1 מיכלים שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ואם יש צורך כף מים ומעבדים לכדור בצק אחיד.

  • 02.

    משטחים את הבצק על תחתית התבנית המשומנת והדפנות מקררים חצי שעה.

  • 03.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 04.

    מסדרים על הבצק פרוסות גבינת פרומעז וקממבר. זורים עליהם עיטורי עגבניות, זיתים ועירית, ומפזרים מעל קולאז’ קשקבל מגוררת.

  • 05.

    טורפים בקערה שמנת, ביצים וקמח, מתבלים במלח ובפלפל עד לבלילה אחידה.

  • 06.

    יוצקים לתבנית. אופים כ-45 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(103)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.