לחמניות יוגורט עיזים ודבש | השף הלבן

לחמניות יוגורט עיזים ודבש

לחמניות מתקתקות, אווריריות וטעימות עם יוגורט עיזים ודבש. מומלץ להגיש עם חמאה וריבה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות יוגורט עיזים ודבש

המרכיבים ל12-13 לחמניות:

  • 550 גרם (4 כוסות) קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 340 גרם (2 מיכלים + 4 כפות) יוגורט עיזים פיראוס
  • 65 גרם (1/4 כוס) דבש
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2.5 כפיות שטוחות מלח
  • ביצה טרופה עם מעט מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, יוגורט עיזים, דבש, חמאה ומלח ולשים במשך 10-12 דקות במהירות בינונית.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    מניחים בקערה משומנת קלות ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

  • 03.

    קורצים כדורים במשקל של כ- 90 גר' הכדור, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 04.

    מתפיחים שוב עד להכפלת נפח למשך 40-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 06.

    מורחים את הלחמניות התפוחות בעדינות בתערובת הביצה.

  • 07.

    אופים במשך 18-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)