לחם שום, עשבי תיבול ופטה שצולים על המנגל | השף הלבן

לחם שום, עשבי תיבול ופטה שצולים על המנגל

נצלו את המנגל גם לארוחות ללא בשר ושימו עליו, למשל, לחם ממולא בגבינת פטה, שום ופטרוזיליה ומוברש בשמן זית

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם שום, עשבי תיבול ופטה שצולים על המנגל
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6-10:

  • 1 באגט או ג'בטה
  • 1/4 כוס חמאת "תנובה", מומסת או שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות או 1 כפית אבקת שום
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות אורגנו קצוץ דק (לא הכרחי)
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים 5% "פיראוס", מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים חמאה או שמן זית בשום או אבקת שום. חורצים בלחם, לא עד הסוף, חריצים אלכסוניים. מורחים את פנים הלחם בין החריצים בחמאה או שמן זית מתובל.

  • 02.

    בוזקים בחריצים פטרוזיליה ואורגנו וטומנים פרוזות מעודנת.

  • 03.

    עוטפים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף ומניחים על הגריל (או בתנור מחומם ל 250 מעלות) כ 5-10 דקות מכל צד עד שהלחם מזהיב והגבינה נמסה ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.