לחם אגוזים ללא גלוטן וללא שמרים
למרות שהוא ללא גלוטן יש לו קראסט נהדר, מרקם של לחם כפרי וטעם משובח. אל תבהלו מרשימת המרכיבים – את כולם תוכלו למצוא בסופר.

המרכיבים ל 12:
- 1 כוס קמח טפיוקה
- 1 כוס קמח תירס
- 1 כוס קמח אורז
- 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
- 2 כפות זרעי דלעת טחונים
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 3/4 כפית מלח
- 1/3 כוס רסק תפוחי עץ
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1/2 חבילה טופו בטעם טבעי, תנובה
- 1/2 1 כוסות מים
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מצפים תבנית אינגליש גדולה או 2 קטנות בנייר אפיה. מחממים תנור ל 180 מעלות.מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים (למעט אגוזים קצוצים): קמחים, אגוזי מלך טחונים, זרעי דלעת טחונים, סודה, אבקת אפייה ומלח. מועכים בכף גושים כך שהתערובת תהיה אחידה.
-
02.
טורפים בקערה נפרדת את הרטובים: רסק, חומץ, טופו, מים ושמן. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים אגוזים ומערבבים.
-
03.
מעבירים לתבניות ואופים כשעה עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא יבש. מוציאים את הכיכר מהתבנית, מסירים את נייר האפייה ומחזירים את הככר לתנור הכבוי ל 25 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.
טיימר מופעל