מתכון כופתאות לחם וגבינה | השף הלבן

כופתאות לחם וגבינה

מערבבים, מגלגלים ומבשלים 3 דקות במי מלח רותחים. מגישים עם רוטב (עגבניות או אחר) – לצד המנה העיקרית, כתוספת לתבשיל ירקות מתובל או במרק.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כופתאות לחם וגבינה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
  • 2 כפות שמן זית
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) מים רותחים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • ¼ כוס (25 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת קולקשן
  • פתיתי פרמזן קולקשן נוספים להגשה
  • ½ כוס (60 גרם) פירורי לחם יבשים בעובי בינוני
  • ½ כוס (80 גרם) סולת
  • ¼ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • מלח
  • ¼ כפית פלפל לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית מערבבים יחד פירורי לחם, סולת, קורנית, ½ כפית מלח ופלפל לבן. מוסיפים 2 כפות שמן זית, ויוצקים על התערובת את המים הרותחים. מערבבים היטב. מצננים 3-2 דקות לפני שמוסיפים לתערובת ביצה, חרדל ופתיתי פרמזן. מערבבים לתערובת אחידה. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    בסיר גדול מרתיחים 2 ליטרים מים עם כף מלח. מכינים קערית מים לטבילת הידיים. מודדים כפות מלאות מהתערובת, ומגלגלים לכדורים חלקים בידיים רטובות. מטילים את הכופתאות למים הרותחים, מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עד שהכופתאות צפות למעלה - 3-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מוציאים את הכופתאות מהסיר בכף מחוררת. מעבירים לכלי הגשה, יוצקים על הכופתאות רוטב, וזורים פתיתי פרמזן.הצעות הגשה נוספות: מצרפים אותן לתבשיל ירקות ברוטב מתובל (רטטוי, למשל, או קארי ירקות); תוספת למרק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)