חצ'פורי גבינות של רון יוחננוב– ללקק את האצבעות | השף הלבן

חצ'פורי גבינות של רון יוחננוב

רון יוחננוב, מאסטר האפייה, סידר לכם מתכון מושלם לחצ'פורי עשיר בגבינות שישדרג לכם את ארוחות הערב המשפחתיות ויהפוך אתכם לאלופים במטבח

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה במילוי גבינות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8 יחידות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לבן רגיל מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל חלב תנובה
  • 450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם חמאה
למילוי:
  • 200 גרם גבינת חמד "פיראוס"
  • 1/3 שקית (100 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • 100 גרם גבינה בולגרית "פיראוס"
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ביצה
להברשה:
  • ביצה טרופה
להגשה:
  • חלמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 50 גרם חמאה (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, כף מלח, ביצה, חלב ומים.

  • 02.

    מתחילים ללוש את הבצק מס' דקות עד שמתגבש בצק.

  • 03.

    מיד כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות.

  • 04.

    ממשיכים ללוש כ-8 דקות, אם צריך להוסיף מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 05.

    מעבירים את הבצק לקערה ומשומנת ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה.

  • 06.

    לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל שווה, מכדררים את הבצק לכדורים עגולים, בעזרת מערוך מרדדים את הבצק.

  • 07.

    בקערה מערבבים היטב את כל הגבינות והביצה, מניחים במרכז הבצק את המילוי וסוגרים את הבצק בצורת כיסון מאורך.

  • 08.

    מעבירים את המאפים לתבנית תנור עם נייר אפייה, מניחים את המאפים עם התפר כלפי מטה. משטחים טוב את הבצק, ועם סכין חורצים פתח בחלק העליון.

  • 09.

    מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור לחום 200 מעלות כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מוציאים מהתנור אחרי חצי אפייה, בעזרת כף מניחים את החלמון במרכז המאפה ומחזירים להזהבה אחרונה בתנור.

  • 11.

    מוציאים ומתבלים במלח פלפל וקוביית חמאה.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(10)