בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו | השף הלבן

בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו

את הבורקס הזה המשפחה לא תשכח! רחלי קרוט מציגה את המתכון שלה למאפה האהוב, עם גבינת כנען של השף הלבן

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל2 בורקסים משפחתיים (שווים לכ-16 בורקסים רגילים):

  • 1 חבילת בצק פילו מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען תנובה
  • 120 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק או מוצרלה או גאודה)
  • 100 גרם גבינה בולגרית או פטה
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית אבקת שום - לא חובה
  • 1 ביצה L
  • תרסיס שמן זית או שמן זית עם מברשת
לעיטור מעל:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום
  • מעט מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים גבינת כנען, צהובה מגורדת, בולגרית, פלפל שחור, אבקת שום וביצה.

  • 02.

    מניחים על השיש עלה פילו כשהצד הצר כלפיכם ובהמשך שלו מניחים עוד עלה פילו, כך שבעצם נוצר מלבן ארוך.

  • 03.

    משמנים את 2 העלים בתרסיס שמן או בשמן זית עם מברשת.

  • 04.

    מניחים מעל עוד 2 עלי פילו, עלה אחד מעל כל אחד מהעלים שכבר נמצאים על השיש, ושוב מתיזים שמן זית.

  • 05.

    מניחים מחצית מכמות המילוי בתחתית מלבן הפילו הארוך, בצד ימין למטה, פחות או יותר בצורת משולש.

  • 06.

    מקפלים לצורת משולש גדול.

  • 07.

    חוזרים על הפעולה עם מחצית המילוי השנייה ועלי הפילו ומניחים את 2 הבורקסים הגדולים על תבנית תנור עם נייר אפייה.

  • 08.

    מברישים את המאפים בביצה טרופה, מפזרים שומשום בנדיבות ומפזרים מעל מעט מלח גס.

  • 09.

    אופים במשך 25-35 דקות או עד שהבורקס זהובים מאוד.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)