בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו
את הבורקס הזה המשפחה לא תשכח! רחלי קרוט מציגה את המתכון שלה למאפה האהוב, עם גבינת כנען של השף הלבן
המרכיבים ל2 בורקסים משפחתיים (שווים לכ-16 בורקסים רגילים):
- 1 חבילת בצק פילו מופשר על פי הוראות היצרן
- 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען תנובה
- 120 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק או מוצרלה או גאודה)
- 100 גרם גבינה בולגרית או פטה
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית אבקת שום - לא חובה
- 1 ביצה L
- תרסיס שמן זית או שמן זית עם מברשת
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- מעט מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים גבינת כנען, צהובה מגורדת, בולגרית, פלפל שחור, אבקת שום וביצה.
-
02.
מניחים על השיש עלה פילו כשהצד הצר כלפיכם ובהמשך שלו מניחים עוד עלה פילו, כך שבעצם נוצר מלבן ארוך.
-
03.
משמנים את 2 העלים בתרסיס שמן או בשמן זית עם מברשת.
-
04.
מניחים מעל עוד 2 עלי פילו, עלה אחד מעל כל אחד מהעלים שכבר נמצאים על השיש, ושוב מתיזים שמן זית.
-
05.
מניחים מחצית מכמות המילוי בתחתית מלבן הפילו הארוך, בצד ימין למטה, פחות או יותר בצורת משולש.
-
06.
מקפלים לצורת משולש גדול.
-
07.
חוזרים על הפעולה עם מחצית המילוי השנייה ועלי הפילו ומניחים את 2 הבורקסים הגדולים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
-
08.
מברישים את המאפים בביצה טרופה, מפזרים שומשום בנדיבות ומפזרים מעל מעט מלח גס.
-
09.
אופים במשך 25-35 דקות או עד שהבורקס זהובים מאוד.
טיימר מופעל