קינוחים ללא גלוטן שעושים שמח בבטן
אם אתם חובבים של מתוקים אך אתם אלרגים לגלוטן או פשוט בוחרים להימנע ממנו, אין זה אומר שתיאלצו לוותר על מתוקים לגמרי. בעידן המודרני ישנן אפשרויות רבות ומגוונות ביותר ליצירת קינוחים נטולי גלוטן, אשר יאפשר לכם לקנח כל ארוחה בהנאה. אספנו עבורכם מספר רעיונות למתוקים נפלאים, ללא גלוטן, אותם תוכלו להכין בבית.

כדורי שוקולד
אם אתם רוצים להכין קינוח מהיר וקל שאינו מכיל גלוטן, כדורי שוקולד הם המאכל המושלם עבורכם. את הקינוח הקלסי והאהוב הזה ניתן להכין בקלילות רבה ואפילו תוכלו לשתף את הילדים בחוויות ההכנה. לרוב, בקינוח זה עושים שימוש בביסקוויטים, אשר אינם נטולי גלוטן כמובן. אפשרות אחת בה אפשר להשתמש כתחליף לביסקוויטים היא אגוזים. פשוט שלבו במתכון אגוזים טחונים דק שיסייעו לכדורי השוקולד להישאר יציבים. אפשרות נוספת היא להשתמש בקוקוס או בעוגיות נטולות גלוטן. לא משנה באיזה תחליף תשמשו, כל עוד תאמצו מתכון מוצלח תוכלו ליהנות מכדורי שוקולד טעימים ומהנים.
עוגת שוקולד
פעמים רבות עוגת שוקולד אפויה תשלב בתוכה קמח, אשר מכיל גלוטן כמובן. אך אם אתם חובבים של שוקולד, כמו רוב העולם, דעו שבהחלט ניתן למצוא מגוון אפשרויות חלופיות שיאפשרו לכן ליהנות מהקינוח המושלם הזה. אפשרות אחת היא להכין עוגת מוס שוקולד, אשר אינה משלבת במתכון קמח כלל. במתכונים אשר כוללים קמח, תוכלו להחליף את המצרך באבקת שקדים טחונים, להשגת המרקם הרצוי. אפשרות נוספת היא להשתמש בקמחים חלופיים כמו קמח טפיוקה, קמח תפוחי אדמה או קמח חומוס, אשר יספקו תחליף ראוי ביותר לקמח המסורתי.
עוגיות טחינה
אם אתם חובבים עוגיות, אנו בטוחים כי עוגיות טחינה נמצאות אי שם בראש רשימת העוגיות האהובות עליכם. יש בעוגיות האלה משהו מאוד ביתי ומנחם, ואין סיבה שלא תיהנו מכל הטוב הזה אם אינכם יכולים לאכול גלוטן מכל סיבה שהיא. פעמים רבות עוגיות אלה כוללות בתוכן קמח, אך גם כאן ניתן לבחור בתחליפים ראויים שיפתרו את הבעיה. למשל, שימוש בקמח טפיוקה יהיה בחירה נהדרת.
קרם ברולה
ישנם לא מעט קינוחים אשר המתכון המקורי שלהם מלכתחילה אינו דורש שימוש בקמח כלל. אחת מהדוגמאות הנפלאות ביותר לקינוחים מסוג זה היא הקרם ברולה. הקינוח הצרפתי המשובח הזה, אשר משלב טעמים של וניל וקרמל, הוא בחירה נהדרת לכל מי שנמנע מגלוטן. לעיתים אנשים נרתעים מהכנת הקינוח הזה בבית, מחשש שמדובר בתהליך הכנה מורכב. כדי להפיג את החשש אספנו עבורכם מספר טיפים מצוינים שיסייעו לכם בתהליך.
הטיפ הראשון שיעזור לכם להשיג תוצאה מנצחת הוא להשתמש במרכיבים באיכות גבוהה. מרכיבים איכותיים יסייעו לכם להשיג טעמים איכותיים בקלות. טיפ נוסף, בעת בישול הקרם הימנעו מהרתחה שלו, כדי שלא יווצר קרום לא רצוי על פני הקרם. כמו כן, בעת הוספת הקרם לתערובת הביצים, חשוב מאוד לעשות השוואת טמפרטורות איטית, כדי למנוע את בישולן של הביצים.
פנקוטה
עוד קינוח נפלא שאינו משלב קמח כלל הוא הפנקוטה, קינוח איטלקי קלסי ומשובח. חשוב לשים לב כי לרוב מתכונים של פנקוטה יכללו בתוכם שילוב של ג'לטין, אשר עשוי להכיל במקרים מסוימים גלוטן. כדי להימנע מכך מומלץ לוודא כי אתם רוכשים ג'לטין אשר אינו מכיל גלוטן וכך תוכלו ליהנות מהקינוח הנהדר הזה ללא קושי. אחד מהיתרונות הנפלאים ביותר של הפנקוטה הוא שניתן לשלב עימה טעמים נוספים באמצעות וספה של פירות, שוקולד או דבש.
גם להכנה מוצלחת של הקינוח הזה הכנו עבורכם מספר טיפים נהדרים. ראשית, לאחר הוספת הג'לטין ודאו כי הוא נמס לגמרי במרכיבים האחרים, כדי להבטיח מרקם חלק. גם בתהליך ההכנה הזה, בדומה להכנת הקרם ברולה, יש להימנע מהרתחה של הקרם, למניעת היווצרות קרום. כדי שתוכלו ליהנות מחילוץ מהיר וקל של הפנקוטה מהתבנית, ודאו כי אתם מאפשרים לקינוח להתקרר היטב, למשך ארבע שעות לפחות.
לסיכום, ניהול של אורח חיים ללא גלוטן ממש לא מחייב הימנעות ממתוקים משמחים. כיום, ניתן למצוא מגוון מתכונים נהדרים לקינוחים שיתאימו לתזונה שלכם וגם תחליפים למרכיבים מוכרים כמו קמח. הדוגמאות שראיתם במאמר זה הם רק קצה הקרחון של אפשרויות הקינוחים הרבות מהן תוכלו לבחור להכין בביתכם.
