קינוח חלבי? זה לא בשבילי – על קינוחי פרווה ותליפי חלב | השף הלבן

קינוח חלבי? זה לא בשבילי

בין אם אתם אוכלים כשר ובין אם אתם מעדיפים להימנע ממוצרי חלב מסיבות אחרות, אין זה אומר שאתם צריכים להימנע מקינוחים לגמרי. למעשה, כיום עם כל התחליפים המצוינים שקיימים בשוק, ניתן להכין מגוון של קינוחי פרווה שאינם נופלים ולו במקצת מהמקור החלבי. הרשו להציג בפניכם מספר אפשרויות שלגמרי כדאי לשמור לפעם הבאה בה תרצו להכין קינוח.

מאת: עורך השף הלבן

עוגת שוקולד

אף רשימה של קינוחים לא תהיה שלמה ללא עוגת שוקולד עשירה, נימוחה ומפנקת. ללא ספק מדובר בקינוח קלאסי ופשוט שאהוב כמעט על כולם. בכל ביס חוויה משגעת של קקאו בעל טעם עמוק. למרבה המזל, ממש לא צריך להשתמש במוצרי חלב כדי להכין את הקינוח הזה, ניתן להכין עוגת שוקולד פרווה בקלות רבה. כדי להימנע מהכנה של קינוח חלבי, פשוט בחרו בתחליפים כמו משקאות מהצומח, לדוגמה משקה שקדים, שיבולת שועל או סויה. משקאות אלה יתנו את המרקם אותו החלב מעניק בדרך כלל ואנו מבטיחים שלא תחושו בהבדל לרגע.

 

פנקוטה

הקינוח האיטלקי פנקוטה הוא מיסודו קינוח המבוסס על מוצר חלב, השמנת. אך זה ממש לא אומר שאתם צריכים להיפרד לשלום מהמאכל אם אתם אוכלים ארוחה בשרית או נמנעים ממוצרי חלב. את הקינוח תוכלו להכין על בסיס חלב קוקוס. מרכיב זה יספק את הקטיפתיות הרצויה ואף יוסיף פרופיל טעם מרענן למנה. חשוב לציין כי מאכל זה מכיל בתוכו גם ג'לטין. לכן, אם אתם נמנעים מחלב משום שאתם צמחוניים או טבעוניים, כדי גם לבחור בתחליף ג'לטין שאינו מכיל מוצרים מן החי.

 

טירמיסו

הרשו לנו להישאר עוד רגע אחד במחוזות הקינוחים האיטלקיים. והנה אחד מהקינוחים הקלאסיים ביותר ממדינת המגף, הלא הוא הטירמיסו. קינוח זה משלב לרוב גבינת מסקרפונה, לצד טעמי קפה ושוקולד. במקרה הזה תוכלו להשיג את המטרה באמצעות שימוש בשמנת צמחית של השף הלבן, שתחקה בהצטיינות את המרקם והטעם המלטף של המסקרפונה. אם אתם רוצים ללכת צעד אחד רחוק יותר, תוכלו אפילו להכין גבינה טבעונית משלכם, באמצעות שילוב של אגוזי קשיו, תחליף חלב צמחי ומעט סוכר.

 

סורבה

במיוחד בימים החמים של הקיץ אין כמו גלידה קרה כדי להתרענן. הבעיה היא שגלידה מבוססת לרוב על שמנת או חלב, לכן היא אינה מתאימה כקינוח לארוחות בשריות. אנו כאן כדי לבשר לכם שאתם יכולים בקלות להכין סורבה פירות קריר, שייתן בדיוק את האפקט אותו אתם מחפשים. הכנה של סורבה ביתי היא אינה מסובכת כלל אם יש לכם בלנדר. פשוט שלבו את הפירות האהובים עליכם כשהם קפואים ומעט סוכר. כמה פשוט ככה טעים. היתרון הוא שאתם יכולים לבחור איזה פירות שרק תרצו כמו פירות יער, תותים, מנגו ואננס, הכל הולך.

 

עוגת בננות

אם אתם אוהבים בננות, אין ספק שהכנתם לא פעם עוגת בננות משובחת. רוב המתכונים של עוגה זו משלבים בתוכם שמנת חמוצה או יוגורט. אמנם מדובר בתוספות נפלאות, אך הן ממש אינן חיוניות להשגת טעם משובח. ניתן בקלות להכין עוגת בננות פרווה עם גבינה או יוגורט טבעוניים. כדי לשדרג את העוגה שלכם אנו ממליצים לשלב גם חלב קוקוס, אשר יחד עם הבננות יביא לכם חוויה טרופית משמחת. כמו כן, מומלץ בחום להוסיף גם נגיעה של אגוזים קצוצים ומייפל.

 

קרם ברולה

הקרם ברולה הוא קינוח צרפתי מפורסם שמשלב לרוב קרם וניל עם ציפוי פריך של סוכר מקורמל. בעבר, האפשרות להכין קרם ברולה פרווה הייתה חלום בלבד, אך כיום בהחלט ניתן להגשים את החלום ואפילו בקלות. גם כאן, במקום להשתמש בחלב אנו נמליץ לבחור בתחליף חלב צמחי. אם אתם רוצים להימנע גם משימוש בביצים, תוכלו לבחור בקורנפלור במקום, אשר יעניק את היציבות הרצויה. אך כמובן שבקרם ברולה, אם אתם רוצים ליהנות מהטעם הטוב ביותר, חשוב שתשתמשו בווניל איכותי כמה שיותר.

כפי שאתם רואים, היום פשוט יותר מאי פעם להפוך כל קינוח אהוב לקינוח פרווה, נטול מוצרי חלב. עם התחליפים הנפלאים אותם ניתן למצוא בשוק, תוכלו לבחור את הטעמים שתרצו להוסיף לקינוח שלכם בקפידה. בין אם אתם משוגעים על שוקולד או מעדיפים טעמים יותר פירותיים, האפשרויות הן רבות ולכם נשאר רק לבחור.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.