קינוח בריא - לא בלתי אפשרי תוכן קולינרי | השף הלבן

קינוח בריא – לא בלתי אפשרי

יש לא מעט אנשים שחושבים שאם קינוח הוא בריא, סביר להניח שהוא לא ממש טעים – ובאמת, יש גם קינוחים כאלה (בלי שמות). יש קינוחים שהוציאו מהם את כל ה"טעים" בניסיון להפוך אותם לדלי קלוריות או פחמימות או מתועשים פחות, אך אנחנו כאן כדי להראות לכם שאפשר גם אחרת! אם אתם שייכים לאסכולה הגורסת כי קינוחים בריאים לא יכולים להיות גם טעימים – אנחנו מזמינים אתכם לצלול איתנו אל כמה רעיונות מושלמים, טעימים להפליא וגם בריאים, לקינוחים שיהפכו להיות אורחי קבע במטבח שלכם.

מאת: עורך השף הלבן
עוגות על מקל השף הלבן

מה הסוד? הוא טמון בגישה: לא מתרכזים בלהסיר מהמתכון מצרכים שאוהבים, אלא מוסיפים דברים טובים ובריאים, שמוסיפים לתוצאה והופכים את הקינוח למאוזן יותר תזונתית וטעים להפליא. לא מאמינים? הינה הם לפניכם – עם הרבה פחות סוכר, הרבה יותר בריאות וטעם משובח!

פאי קרם בננה

הוא קרמי, הוא מתוק, הוא סופר בריא והוא טעים אפילו אם אתם לא מחסידי הבננות (יש כאלה?) בקינוחים. את הבננה מקרמלים קלות לפני ההכנה והיא מגירה טעמים נפלאים עוד לפני שהיא מבקרת בתנור. את כל המצרכים הסטנדרטיים, כמו חלב, ביצים, חמאה או סוכר, אפשר להחליף למוצרים אחרים אם אתם רוצים להוסיף אקסטרה בריאות, כמו שמן קוקוס או חלב שקדים. הגישו לצד גלידה שאתם אוהבים (נחשו מה? רעיון לגלידה בריאה יגיע מיד!) ותיהנו מביס מושלם: מלא אשלגן, המון סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע לאורך זמן ואפילו סרוטונין, שיעזור לכם להרגיש אפילו טוב עוד יותר, בלי קשר לזה שהקינוח הזה פשוט מושלם.

גלידה

השמועה מספרת שבלילה, כשאנחנו ישנים, פירות שממש חם להם מזנקים למקפיא והופכים לגלידה – ואם אתם רוצים להפוך את השמועה הזו למציאות מתוקה, טעימה ובריאה במיוחד, כל שעליכם לעשות הוא לאסוף יחד את הפירות שהשיא שלהם כבר מאחוריהם וללחוש להם באוזן שהולכים לעשות יחד קסמים ומקסימום הנאה, והבונוס: את הגלידה הבריאה הזו אפשר להכין עם ילדים. פשוט בוחרים פירות שאוהבים, מקפיאים אותם, בוחרים תוספות ושילובי טעמים שאוהבים וכמובן מצטיידים מראש במכונה להכנת גלידה (שעתידה להפוך ללהיט בטוח) – הרכיבים היחידים שיש בסורבה הביתי שלכם הם פירות. זה הכל. הכי קרוב לטבע והכי מרענן שיש!

אילו פירות אפשר לבחור? אפשר לעשות שילובים מדליקים של תותים, דובדבנים, פטל, אוכמניות ופירות אדומים נוספים שאתם אוהבים, אפשר ללכת על פירות אקזוטיים כמו אננס, מנגו ופסיפלורה, אפשר לגוון עם מלון ואפילו עם אבטיח ואפשר גם להישאר בגבולות השמרניים ולהכין גלידה מפרי אחד בלבד – כמו גלידת תות או לימון. ומה לקישוט? השמיים הם הגבול! תוכלו לזלף מייפל טבעי, סילאן או ריבה ולהוסיף מתיקות מעודנת, לרסק שוקולד מריר ולפזר את שבביו על הגלידה הטעימה שלכם ואוהבי הקוקוס יוכלו לגלגל את הגלידה שלהם בפתיתים הלבנים. אפשר גם לשדרג את טעמה של הגלידה ולהוסיף לה קרם קוקוס, שיתרום למרקם קטיפתי וחלק המזכיר בטעמיו גלידת שמנת מפנקת.

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה שאיש לא יוכל לנחש שהן לא מקסימום בריאות וקרובות לטבע! החלפת הקמח הלבן בקמח כוסמין ושימוש בטחינה מלאה מוסיפה לעוגיות הללו אקסטרה בריאות ויוצרת עוגיות מנצחות – גם טעמים מושלמים ממש כמו הגרסה המקורית וגם עוגייה מאוזנת ובריאה. כדי להעשיר את טעמה של העוגייה עוד יותר, תוכלו להוסיף שברי שקדים אל תוך העוגייה לפני האפייה או להשתמש בשוקולד צ'יפס עם מוצקי קקאו באחוז גבוה.

שוקולד להמונים

איך שוקולד ובריאות הולכים יחד? בקלות! לא רבים יודעים אך השוקולד המריר בעל מוצקי הקקאו הגבוהים מכיל לא מעט ערכים תזונתיים מצוינים. איך משלבים אותו במאפים ובעוגיות? עם קצת יצירתיות והרבה טעמים נהדרים! תוכלו להכין עוגת שוקולד המבוססת על שוקולד עם מוצקי קקאו של לפחות 60% ולהוסיף לבלילה מרכיב סודי ומפתיע: בטטה! המתיקות המעודנת של הבטטה מעשירה את העוגה באופן מפתיע ופלאי למדי, מוסיפה מרקם מדהים, עשיר ועסיסי ומעצימה את טעמי השוקולד, והבונוס: מלא סיבים תזונתיים, אשלגן, ויטמינים ומגנזיום! אפשר להכין גם כדורי שוקולד עם חמאת קקאו עשירה, קמח שיבולת שועל וחמאת שקדים או אגוזים אחרים שאוהבים – אפילו הילדים יהנו ולא יבחינו בטעם.

עוגות על מקל השף הלבן

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.