מתכוני קינוחים עם קפה
טירמיסו, עוגת גבינה אספרסו או דווקא פאי קפה? קינוחים בניחוח קפה הפכו ממזמן לתושבי קבע בעולם הקונדיטוריה והאפייה. על אף ההסתייגויות משתיית הקפה וצריכת הקפאין, עדיין לא נשמעו טענות נגד קינוחי הקפה הממכרים שלנו. תרתיחו מים והדליקו את התנור, אנחנו מתחילים!

אולי בתור מכורים לטעם הנפלא של הקפה
ולניחוחות והארומה שהוא מפיץ אנחנו לא אובייקטיבים, אבל אין לנו ספק שקינוחי הקפה
הללו יקצרו מחמאות מכולם. גם הסולדים מקפה לא יתנגדו לקינוח בניחוחות הקלאסיים של
אותו משקה אהוב שהולך נפלא עם קרם גבינה מתוק, שוקולד לבן ואפילו פיסטוקים. לכם
נותר רק לבחור!
הקפה של הבוקר הוא בדיוק מסוג הרגעים
הללו שהיינו רוצים שיימשכו לנצח. לצערנו כל כוס קפה מגיעה לסיומה, וחוץ מהאפשרות
להכין עוד (ועוד ועוד..) ספל של קפה אי אפשר באמת להאריך את הרגע הזה לנצח. יותר
מכך, עם כל האהבה לטעם הממכר הזה של הקפה, כולנו יודעים שיותר מידי קפה זה לא בריא
וההמלצה היא לשתות בין 3-5 כוסות קפה ביום. אז מה עושים עם הצורך הבלתי נשלט הזה
ליהנות מהטעם הנפלא של הקפה? מכינים עוגה!
השף הלבן ואנחנו כאן בשבילכם עם קינוחי
הקפה המוצלחים ביותר, קבלו אותם:
נתחיל עם הקינוח האיטלקי הקלאסי, הלא
הוא טירמיסו. מדובר בעוגת קפה קלאסית, המורכבת משכבות של בישקוטים טבולים בקפה או
אספרסו, גבינת מסקרפונה קולקשן או קרם וניל ומקישוטי קקאו. עוגת טירמיסו היא עוגה קלה
להכנה, מתאימה למתחילים ואפילו לא דורשת אפייה בתנור. המתכון של השף הלבן לעוגת טירמיסו עומד בכל הציפיות: מלית קרם עם גבינה לבנה
ומסקרפונה קולקשן, בישקוטים טבולים בתמצית קפה חם וליקר בטעם קפה, וכמובן קישוט קקאו. אם
אתם בקטע של עוגה בניחוח קפה, קלה ומהירה להכנה – אין ספק שעוגת טירמיסו היא
הפיתרון האולטימטיבי עבורכם.
נמשיך בקו של עוגת טירמיסו ונשלב את
הקפה עם גבינת מסקרפונה קולקשן, ולהן נוסיף את שוקולד לבן שללא ספק תמיד מוסיף ומשדרג כל
מאפה במתכון לעוגת פאי שוקולד לבן, קפה ומסקרפונה קולקשן. מתכון של השף דור משה לעוגה מפנקת
במיוחד ומתאימה לכל חובבי הקפה. הפאי, בדומה לעוגת טירמיסו, מורכב משכבות: בסיס
קלתית המורכב מביסקוויטים וחמאה מומסת, מלית שוקולד לבן, שמנת להקצפה וכמובן קפה
נמס, וציפוי קרם קצפת ומסקרפונה קולקשן. את כל הטוב הזה תוכלו לקשט בשוקולד לבן מגורר
מלמעלה.
מי מכם שלא נטש את המסך ורץ למטבח להכין
את הפאי או הטירמיסו, קיבל מאיתנו בונוס מפנק בדמות מתכון לעוגת גבינה אספרסו. עוגת גבינה היא לגמרי המלכה של עולם הקינוחים –
דרמה קווין שאוהבת לקבל את כל תשומת הלב (ובצדק!). הפעם, נניח את עוגות הגבינה
הקלאסיות רגע בצד ונדבר על השילוב הנהדר של הגבינה עם טעמי קפה ואספרסו. עוגה
מושקעת המורכבת מבסיס עוגת שוקולד אפויה, מלית גבינת שמנת ויוגורט בשילוב אספרסו
ובציפוי יוגורט ואבקת סוכר.
נסיים את רשימת עוגות בטעמי קפה עם עוגת פיסטוקים וגנאש אספרסו ללא קמח המוכיח לכולנו שאפשר להכין עוגות
מושחתות וטעימות גם ללא טיפת קמח. בניגוד לעוגות הקודמות ברשימה הנכספת, עוגת
הפיסטוקים אינה עשויה שכבות. במיקסר מכינים את תערובת העוגה שכוללת פיסטוקים,
קורנפלור, ביצים, סוכר, אבקת אפייה, תמצית וניל וחמאה ואופים בתנור למשך 45-55
דקות. לאחר שהעוגה מוכנה, מצפים אותה בסירופ אספרסו וגנאש שוקולד אספרסו: סירופ
האספרסו מורכב מאספרסו, סוכר ומים ושומר על העוגה "לחה" וטרייה (ולא
יבשה ומתפוררת); גנאש השוקולד מעניק לעוגה קצת טעם מריר וחזק של קפה ושוקולד מריר.
את כל זה מומלץ לקשט בפיסטוקים קצוצים ויש לכם עוגה נהדרת!
