טירמיסו - מתכון מעולה ושילוב מנצח עם הקפה | השף הלבן

טירמיסו

הבלוגרית יהודית מורחיים משתפת אותנו במתכון קוצר המחמאות שלה לקינוח האיטלקי המפורסם שאינו דורש אפייה. ככה תכינו בקלות קינוח טירמיסו עם גבינת מסקרפונה מושלם

מאת: יהודית מורחיים
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טירמיסו
צילום: יהודית מורחיים

המרכיבים ל25-30 מנות:

מצרכים:
  • 2 חבילות בישקוטים (400 גרם)
  • 4 כפות אבקת קפה נמס
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות ליקר קפה או ליקר שוקולד או אמרטו או פרנג'ליקו (מה שיש בבית)
  • 2 כוסות מים רותחים להמסת הקפה
לקרם:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה מסדרת "השף הלבן" בטמפרטורה קרה מאד
  • 1 חבילת גבינת מסקרפונה "השף הלבן"/ גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
  • אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים לקערת מערבל חשמלי את השמנת מתוקה, חלב, חצי שקית אינסטנט פודינג וניל. מקציפים לקרם יציב וקליל אך לא נוקשה, להפסיק מיד את פעולת המערבל.

  • 02.

    מכניסים לקערה בינונית את גבינת המסקרפונה, את הגבינה הלבנה אבקת הסוכר ותמצית וניל. מערבבים את התערובת כך שלא יהיו גושים, מוסיפים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה ומקפלים.

  • 03.

    להרכבת העוגה, מניחים בצלחת עמוקה את אבקת הקפה והסוכר, מוזגים מעל 2 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים את הליקר ומערבבים.

  • 04.

     לוקחים תבנית פיירקס מלבנית או מרובעת (אפשר עם תבנית אלומיניום חד פעמית בגודל של תבנית מלבנית בינונית), טובלים בעדינות את הבישקוטים בתוך רוטב הנס קפה, מסדרים את הבישקוטים בשכבה אחידה בתבנית.

  • 05.

    מורחים מחצית מהקרם על השכבה הראשונה של הבישקוטים ומשטחים את הקרם באופן שווה.

  • 06.

    מניחים על הקרם שכבה שנייה של בישקוטים טבולים ברוטב הקפה, מעל מורחים את יתרת הקרם שנשארה ומסדרים יפה עם פלטה או כף את הקרם.

  • 07.

    לקישוט מפזרים (במסננת) אבקת קקאו על פני הטירמיסו.

  • 08.

    מכסים את הטירמיסו בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור.

הידעת?

ישנם מעט מטבחים יותר אהובים ברחבי העולם מאשר המטבח האיטלקי. אם זה פסטה, פיצה או ריזוטו, אין אחד שלא אוהב את כוכבי המטבח האיטלקי. אולם, האיטלקים לא רק מתמחים במנות פתיחה ומנות עיקריות, אלא גם בקינוחים. אם ישנה מנת קינוח איטלקיה אחת שכבשה את כל העולם היא ללא ספק הטירמיסו. זה אולי נשמע מופרך, אך למעשה מדובר במנה די קלה להכנה. אם אתם לא מאמינים, המתכון הבא יבהיר לכם זאת ללאכל ספק. הבלוגרית יהודית מורחיים משתפת אותנו במתכון קוצר המחמאות שלה לקינוח האיטלקי המפורסם שאינו דורש אפייה. ככה תכינו בקלות קינוח טירמיסו עם גבינת מסקרפונה מושלם.

הכנת? כאן מדרגים
(1064)