סלמון וולינגטון עם פטריות ותרד בבצק עלים | מתכון פרווה

סלמון וולינגטון

סלמון מחית פטריות ותרד עטופים בבצק עלים

מאת: שחר ואורן
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
סלמון וולינגטון
צילום: שחר ואורן

המרכיבים ל5 מנות :

לרכישה >>
תערובת פטריות:
  • 3 סלסלות פטריות
  • 2 בצל סגול
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום
  • כמה ענפי טימין
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
תערובת תרד:
  • כף שמן זית
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 250 גרם תרד
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 חלמונים
הרכבה:
  • בצק עלים של מעדנות
  • 500 גרם פילה סלמון
  • 2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים דק את הפטריות והבצל והשום דק דק במעבד מזון.

  • 02.

    בקלחת מוסיפים את השמן זית, ואת הפטריות הטחונות ומבשלים תחילה על אש גבוהה עד שהכל רותח.

  • 03.

    ממצמצים על אש בינונית עד שמתקבלת משחה עבה וכל הנוזלים התאדו.

  • 04.

    מוסיפים עלי טימין מערבבים ומניחים בצד.

  • 05.

    עוברים לתרד:

  • 06.

    מטגנים קלות בצל קצוץ ושום.

  • 07.

    מוסיפים תרד ותיבול ומבשלים עד שהתרד מתעייף ומוציא את רוב נוזליו החוצה.

  • 08.

    מניחים את התרד על מסננת וסוחטים כמה שיותר נוזלים.

  • 09.

    לאחר שהתדר מעט מתקרר מוסיפים 2 חלמונים ומערבבים.

  • 10.

    חותכים את נתח הסלמון לרוחב של 10 ס"מ כדי שנוכל לסגור את הבצק.

  • 11.

    מורחים את נתח הסלמון בחרדל ומצפים במלח ופלפל.

  • 12.

    פותחים בצק עלים של מעדנות.

  • 13.

    מורחים שכבת פטריות ומסדרים לפי צורת הדג.

  • 14.

    מניחים מעל את הדג.

  • 15.

    מעל הדג שכבת תרד.

  • 16.

    חותכים עודפי בצק מהצדדים לאורך.

  • 17.

    ואת הצדדים לרוחב עוטפים סביב הסלמון.

  • 18.

    אם הקצוות לא נפגשים, או שמורידים קצת מהמילוי, או שמקלפים בעדינות את קצוות הניילון ומותחים את הבצק כלפי מעלה בזהירות בלי לקרוע.

  • 19.

    משאריות הבצק ניתן להכין רשת ולהניח מעל המאפה, יש גלגלות מיוחדות לכך או שתחתכו את הבצק לרצועות דקות וארוכות ותניחו ברשת שתי וערב.

  • 20.

    מברישים בביצה טרופה.

  • 21.

    אופים למשך 40 דקות בחום 180 מעלות עד שהמאפה זהוב לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 22.

    בתאבון., מומלץ להגיש עם חרדל ולימון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)