מתכון עוגת שוקולד עסיסית ושוקולדית לפסח | השף הלבן

עוגת שוקולד עסיסית ושוקולדית לפסח

עוגת שוקולד שמתאימה כקינוח לחג הפסח. מתכון קל להכנה שישמח את הילדים במהלך החג. חוגגים יום הולדת בפסח? מחפשים קינוח זריז? קדימה, למטבח!

מאת: רויטל פלד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד עסיסית ושוקולדית לפסח

המרכיבים ל12 מנות:

  • 1 שקית קמח תופח לפסח
  • כוס קמח מצה
  • שקית אבקת אפייה
  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 1 כוס סוכר
  • 1/2 1 כוס מיץ תפוזים (אפשר לערבב עם מים)
  • 1/2 כוס אבקת שוקולית
  • 1 כף גדושה של קקאו איכותי
לגנאש:
  • חבילת שוקולד מריר
  • 1 חבילה שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מקציפים את הביצים השלמות במשך כמה דקות עד שמתקבל קצף אחיד ומלא.

  • 03.

    מוסיפים את המרכיבים הרטובים (שמן, מיץ, תמצית וניל) וממשיכים להקציף.

  • 04.

    מוסיפים לאט את המרכיבים היבשים (קמח, אבקת אפייה, שוקולית וקקאו) ומערבלים לבלילה אחידה.

  • 05.

    מעבירים לתבנית ואופים כ-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור עוטפים אותה בניילון נצמד כחצי שעה. (כדי לשמר את הלחות)

  • 07.

    ממיסים בסיר את השמנת והשוקולד תוך ערבוב ליצירת גנאש אחיד ושופכים אותו על העוגה.

  • 08.

    מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

  • 09.

    בתאבון!

הידעת?

לגרסה פרווה: ניתן לוותר על הציפוי ובמקום זאת לצפות בריבה.

הכנת? כאן מדרגים
(1825)