גלידת וניל
להכין בבית גלידה טעימה אינו צריך להיות סיפור מורכב! לאה שקורי משתפת אותנו במתכון לגלידת וניל נפלאה ללא חומרים משמרים שתוכלו להכין בקלות

המרכיבים ל מנות 7:
- 2 כוסות חלב - 500 מ"ל
- 1.5 כפות כפית קורנפלור (לבן)
- 45 גרם גבינת שמנת אמריקאית
- כוס ורבע שמנת מתוקה ( מיכל ורבע שמנת 38% שומן)
- 2/3 כוס סוכר - 130 גרם סוכר
- כף וחצי סירופ תירס בהיר
- מקל וניל טרי חצוי
- 1/8 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
ממלאים קערה גדולה במים קרים (מי קרח).
-
02.
בקערה קטנה מערבבים 2 כפות חלב יחד עם קורנפלור עד שנמס.
-
03.
בקערה בינונית מערבבים את גבינת השמנת עם מזלג.
-
04.
בסיר בינוני מערבבים את יתרת החלב, שמנת מתוקה, סוכר, סירופ תירס ומקל וניל. (את מקל הוניל חוצים עם כפית/סכין ומגרדים את תוכנו לתוך החלב ואת המקל עצמו מכניסים גם). מביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסוכר נמס והוניל מעורבב היטב עם החלב.
-
05.
מסירים מהאש ובהדרגה טורפים פנימה את תערובת הקורנפלור מבשלים שוב על להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט.
-
06.
בהדרגה מוסיפים את התערובת שבסיר לקערה עם גבינת השמנת. בתחילה מוסיפים כמות קטנה חמה ומערבבים ואז את יתר התערובת. בוחשים פנימה גם את המלח.
-
07.
מניחים את הקערה עם תערובת הגלידה בתוך קערה גדולה יותר עם מי קרח ומצננים במשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
יוצקים הגלידה למכונה או מעבירים למיכל פלסטיק ולמקפיא. אם מעבירים למקפיא מוציאים מדי פעם ומערבבים במיקסר.