מתכון גלידת וניל | השף הלבן

גלידת וניל

להכין בבית גלידה טעימה אינו צריך להיות סיפור מורכב! לאה שקורי משתפת אותנו במתכון לגלידת וניל נפלאה ללא חומרים משמרים שתוכלו להכין בקלות

מאת: לאה שקורי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלידת וניל

המרכיבים ל מנות 7:

  • 2 כוסות חלב - 500 מ"ל
  • 1.5 כפות כפית קורנפלור (לבן)
  • 45 גרם גבינת שמנת אמריקאית
  • כוס ורבע שמנת מתוקה ( מיכל ורבע שמנת 38% שומן)
  • 2/3 כוס סוכר - 130 גרם סוכר
  • כף וחצי סירופ תירס בהיר
  • מקל וניל טרי חצוי
  • 1/8 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממלאים קערה גדולה במים קרים (מי קרח).

  • 02.

    בקערה קטנה מערבבים 2 כפות חלב יחד עם קורנפלור עד שנמס.

  • 03.

    בקערה בינונית מערבבים את גבינת השמנת עם מזלג.

  • 04.

     בסיר בינוני מערבבים את יתרת החלב, שמנת מתוקה, סוכר, סירופ תירס ומקל וניל. (את מקל הוניל חוצים עם כפית/סכין ומגרדים את תוכנו לתוך החלב ואת המקל עצמו מכניסים גם). מביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסוכר נמס והוניל מעורבב היטב עם החלב.

  • 05.

    מסירים מהאש ובהדרגה טורפים פנימה את תערובת הקורנפלור מבשלים שוב על להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט.

  • 06.

    בהדרגה מוסיפים את התערובת שבסיר לקערה עם גבינת השמנת. בתחילה מוסיפים כמות קטנה חמה ומערבבים ואז את יתר התערובת. בוחשים פנימה גם את המלח.

  • 07.

    מניחים את הקערה עם תערובת הגלידה בתוך קערה גדולה יותר עם מי קרח ומצננים במשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    יוצקים הגלידה למכונה או מעבירים למיכל פלסטיק ולמקפיא. אם מעבירים למקפיא מוציאים מדי פעם ומערבבים במיקסר.

הכנת? כאן מדרגים
(49)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.