מתכון חמין עדשים וחיטה עם בשר וגרונות הודו | השף הלבן

חמין עדשים וחיטה עם בשר וגרונות הודו

גרסה קלה מעט יותר של החמין המסורתי, מנה משביעה ומנחמת לארוחת צהריים ביום שבת חורפי

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חמין עדשים וחיטה עם בשר וגרונות הודו

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1.2 ק”ג כתף מספר 4 חתוך לקוביות
  • 1 גרון הודו חתוך ל 4-6 חתיכות
  • 2 בצלים גדולים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 ראש שום חתוך לרוחב השינים עם קליפתו
  • 5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים
  • 500 גרם עדשים ירוקים מושרים למספר שעות
  • 11/2 כוסות חיטה מושרית במים ללילה
  • 5 כפות אבקת מרק בטעם עוף (להמיס במים)
  • מעט כמון או בהרט
  • 1 כף שטוחה של פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 3 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה :

  • 02.

    בסיר מטגנים את הבשר ואת גרונות ההודו במעט שמן, מוציאים מן הסיר ומניחים בצד.

  • 03.

    באותו הסיר מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את העדשים ומחזירים את הבשר לבישול. מתבלים לפי הטעם.

  • 04.

    מוסיפים את השום ומוזגים 3 ליטר מי ברז. מביאים לרתיחה, מוסיפים תפוחי אדמה ומביאים לרתיחה נוספת.

  • 05.

    מוזגים את אבקת המרק המומסת

  • 06.

    מכניסים את החיטה בשקית קוקי קושרים ועושים מספר חורים בעזרת מזלג, מכניסים לסיר.

  • 07.

    מכניסים לתנור או מניחים על פלטה של שבת למשך הלילה. הערה: אפשר להוסיף לכמות זו 3 גזרים גדולים חתוכים לטבעות גדולות ו-2 סלרי ראש קלופים וחתוכים לרבעים לטעם שונה.

הכנת? כאן מדרגים
(231)