מאפה גבינת כנען, זוקיני ועגבניות מיובשות

מאפה גבינה וזוקיני המכיל גם שמנת וחמאה, מאפה חם ומנחם ומהיר הכנה, מתאים במיוחד לארוחת ערב חורפית

מאת: מגזין "על השולחן"
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינת כנען,  זוקיני ועגבניות מיובשות

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית מלבנית 22x32 ס"מ:

  • 2 זוקיני חתוכים לעיגולים בעובי 3 מ"מ (אפשר זוקיני בשני צבעים)
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית סחוטות וקצוצות גס
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים טרופות
  • 3 כפות קמח
  • 1 כף עלי טימין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה, מוסיפים חמאה ומקפיצים את הקישואים 5-4 דקות עד שמזהיבים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים שום ועגבניות מיובשות, מלח ופלפל ומקפיצים כחצי דקה. מכבים את הלהבה ומצננים מעט.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 03.

    מפוררים גבינת כנען לקערה, מוסיפים שמנת לבישול, ביצים, קמח, עלי טימין ערבבים. מוסיפים את תערובת הזוקיני, ממליחים ומפלפלים בנדיבות ומערבבים היטב.

  • 04.

    מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות, עד שהמאפה משחים ומתייצב.

    טיימר מופעל

    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(221)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.