עוגת כדורי שוקולד
עוגת שוקולד מיוחדת במינה שתהפוך כל יום הולדת לחגיגה של ממש

המרכיבים ל 10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ:
- 200 גרם שוקולד מריר
 - 100 גרם חמאה
 - 3/4 כוס סוכר
 - 1 כוס חלב
 - 30 ביסקוויטים "פתי בר" (1 חב' קטנה)
 
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה
 - 1 כוס חלב
 - 2 כפות סירופ מייפל או דבש
 - 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
 
- אבקת קקאו
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
 - 
								02.
								
שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
 - 
								03.
								
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
טיימר מופעל
 - 
								05.
								
מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה (או למקפיא לשעה-שעתיים).
 - 
								06.
								
שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה ומגישים קר.
 
									

