מתכון מקושקשת עמק ועגבניות צלויות | השף הלבן

מקושקשת עמק ועגבניות צלויות

עסיס של עגבניות חמות מתערבב עם טעמה של מקושקשת מועשרת בגבינה. מנה פשוטה להכנה וטעימה ביותר

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקושקשת עמק ועגבניות צלויות
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו

המרכיבים ל 3-4 מנות:

  • 10 עגבניות שרי
  • ‏2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • עלים מענף טימין (לא חובה)
  • ‏6 ביצים
  • ‏4 כפות שמנת מתוקה תנובה
  • ‏3/4 כוס פתיתי גבינת עמק
  • חמאת תנובה לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.‏

  • 02.

    מסדרים עגבניות בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ותימין.‏

  • 03.

    אופים כ-20 דקות.‏

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 04.

    כ-5 דקות לפני שהעגבניות מוכנות, טורפים היטב ביצים עם שמנת מתוקה, פתיתי גבינת עמק, מלח ופלפל.‏

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 05.

    ממיסים חמאה במחבת בינונית עם ציפוי מונע הידבקות. מטגנים את הביצים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ או במרית סיליקון עד שהביצים מבושלות, אך עדיין מעט לחות (3-2 דקות).‏

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 06.

    מעבירים את המקושקשת לצלחת ומסדרים מעל את עגבניות השרי הצלויות והחמות.

  • 07.

    מגישים מייד.

הידעת?

רק 22.5% מהתלמידים בחט"ב ובתיכון צורכים סידן בהתאם להמלצות התזונתיות. על מנת להגיע לצריכת הסידן הרצויה מומלץ לשלב מוצרי חלב בתפריט היומי. המנה מכילה 41% ממנת הסידן היומית המומלצת לגילאי 4-8

הכנת? כאן מדרגים
(21)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.