קרפ במילוי גבינת עיזים רכה ופירות מיובשים ביין אדום
קרפ צרפתי במתכונת מלוחה, ארוחת בוקר יצירתית ומפנקת

המרכיבים ל 2 מנות:
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כוס חלב תנובה
- 2 קורט מלח
- 1 כף שמן קנולה
- 4 תאנים מיובשות
- 2 חתיכות פאפיה מיובשת
- 1/3 כוס צימוקים
- 5 משמשים מיובשים
- יין אדום איכותי-לא מתוק
- 1 ענף טימין טרי
- אגוז מוסקט מגורר
- 2 ענפי מרווה
- מלח
- חמאת תנובה רכה
- 250 גרם גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
- 1/2 כוס פיסטוקים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הקרפים: טורפים היטב את חומרי הקרפ לבלילה דלילה וללא גושים.
-
02.
מחממים מחבת טפלון בינונית טובה לחום בינוני. אין צורך להוסיף שומן למחבת.
-
03.
בעזרת מצקת קטנה יוצקים מהבלילה אל המחבת החמה, מסובבים את הבלילה על כל פני המחבת. מטים את המחבת כלפי קערת הבלילה ומחזירים את עודף הבלילה שלא נדבק למחבת אל קערת הבלילה.
-
04.
כאשר שולי הקרפ משתחררות קלות מהדופן עוברים עם מרית סביב ומשחררים את הדפנות, מרימים והופכים את הקרפ לצלייה מהצד השני. הערה: ניתן להכין קרפים מכל כמות הבלילה, לערום, לעטוף היטב ולהקפיא לשימוש עתידי.
-
05.
מכינים את המילוי: חותכים לקוביות קטנות את התאנים המיובשות, הפפאיה המיובשת והמשמשים המיובשים.
-
06.
קולפים את הפיסטוקים ומרסקים לחתיכות מעט גסות, מעבירים לסיר קטן ומוסיפים את הצימוקים.
-
07.
מכסים ביין האדום ומוסיפים את ענפי המרווה, ענף הטימין, מעט מוסקט ומרתיחים, מנמיכים את החום ומבשלים למשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מסירים מן האש ומניחים לצינון מלא. מסננים את מעט היין שנותר.
-
09.
מוציאים את הטימין והמרווה ומוסיפים את גבינת הפרומעז והפיסטוקים בתיבול קל של מלח ופלפל לבן. מערבבים לעיסה אחידה.
-
10.
מרכיבים את המנה: מניחים עלה של קרפ על משטח העבודה ובמרכזו מניחים מהמילוי. מקפלים את קצוות הקרפ פנימה והופכים. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומעבירים את ריבועי הקרפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעל כל קרפ מורחים חמאה רכה וצולים עד להשחמה קלה. מגישים.