סיגרים במלית תפוחי עץ ואגוזים
סיגרים במלית תפוחי עץ ואגוזים, מנה קלאסית לאירוח

המרכיבים ל 20:
- 1 חבילת בצק פילו-500 גרם
- מעט שמן להברשת העלים
- 1/2 1 ק"ג תפוחי עץ גרני סמית
- 1 כוס סוכר
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 200 גרם אגוזי מלך טחונים
- 1 כוס פירורי ביסקויט
- קינמון לטעם
- 1 ביצה טרופה
- אגוזים טחונים
- אבקת סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כוסות סוכר
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כף גרירת לימון
- 100 גרם פרורי ביסקויט
- 500 גרם אגוזים טחונים גס
- 50 גרם מרגרינה
- 1/2 כפית קינמון
- 1 ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות ושמים בסיר בתוספת חצי כוס סוכר ומיץ לימון, מאדים כ-10 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מניחים על נייר פרגמנט עלה פילו ומייד מכסים במגבת בד את כל שאר העלים לבל יתייבשו.
-
03.
משמנים קלות ע"י הברשה בשמן את כל העלה.
-
04.
מניחים עליו עוד עלה ומשמנים שוב, חותכים את העלים לאורך ל-6 רצועות שוות, מערבבים את האגוזים פרורי הביסקויט, הקינמון ויתרת הסוכר.
-
05.
מפזרים על כל חלקי הבצק מעט מתערובת האגוזים, מניחים בתחתית העלה כף של תפוחי עץ מאודים, ומגלגלים לגלילה.
-
06.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים את הגלילות ומברישים בביצה טרופה.
-
07.
זורים מעל אגוזים טחונים אופים בחום גבוה 200 מעלות כ-10 דקות עד להזהבה,מצננים וזורים אבקת סוכר.
טיימר מופעל
-
08.
הכנת מלית אגוזים:
-
09.
מרתיחים את המים והסוכר, מוסיפים מיץ לימון, גרירת לימון ופרורי ביסקויט.
-
10.
ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-7 דקות ,מסירים מהאש,מוסיפים אגוזים,מרגרינה וקינמון,מערבבים היטב,ומצננים מניחים על נייר אפיה עלה פילו ומייד מכסים במגבת בד את כל שאר העלים לבל יתייבשו,משמנים במברשת את כל העלה,ומחלקים ל-6 רצועות שוות, משטחים על כל חלק מהבצק כפית מהמלית ומגלגלים לסיגרים.
טיימר מופעל
-
11.
מניחים בתבנית אפיה ומורחים כל סיגר בביצה טרופה, אופים בחום בינוני-גבוה 180 מעלות כ-10 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל