סלט חסה עם רוקפור, פרמזן ואגוזים
סלט על בסיס עלי חסה עם תוספות מפנקות. ארוחה קייצית מהירה וטעימה.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל1:
לקרוטונים:
- 3 פרוסות לחם כפרי, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 3 כפות שמן זית
לרוטב:
- 1 שן שום
- 2 חלמונים
- 2 כפות מיץ לימון
- ¾ כפית חרדל
- ½ כוס שמן זית
- 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגורדת
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- עלים מ-3 לבבות חסה אייסברג, שטופים
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגורדת
- 100 גרם גבינת רוקפור (גליל) תנובה
- 50 גרם אגוזי פקאן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מניחים את קוביות הלחם בקערה ומערבבים עם 3 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור 10-15 דקות, עד לקרוטונים זהובים ופריכים.
טיימר מופעל
-
03.
להכנת הרוטב, קוצצים שן שום עד לקבלת משחה. מעבירים לקערה.
-
04.
בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים עם מיץ לימון וחרדל לתערובת אחידה. לאט ותוך כדי ערבול, מוספים את שמן הזית לתערובת בהדרגה עד שמתקבל רוטב סמיך ובוהק. מוסיפים את גבינת הפרמזן והשום ומתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
-
05.
להרכבת הסלט: בקערת הגשה, מערבבים את עלי החסה והקרוטונים עם הרוטב. מפזרים מעל אגוזים, גבינות רוקפור ופרמזן מגורדת ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים